А да ви запитам при вас как е с прашеца, оскъден или?
Събират но недостатъчно,но ако се задържи стабилно времето ще наваксат
Прашец има, а при някои кошери даже доста. Направи ми впечатление, че на 17-ти като ги отварях и имаше един кошер набил цялата страна на плодникова пита с прашец от теменужките и сега в събота беше изчезнал и заменен с такъв като от джанки или трънки.
Това застудяване май не им се е отразило и кошерите ми харесват. Направи ми впечатление, че им е намалял меда повече от нормалното, като от тези с по-малкото запази имаше и такива изяли абсолютно всичко.
Медец
Как така колега джанката да не е цъфнала още по Монтана, не е възможно, по Враца бяха започнали да цъфтят още преди последното застудяване със сняг та това ги поспря за няколко дена и после като се затопли сега цъфтят като луди и е пълно с пчели по тях натоварили се с прашец
Къде е това колега? защото моята вила е на 6 км. североизточно от Враца и на 460 метра н.в и джанката е цъфнала отреди седмица, вчера ходих да храня кучетата и беше пълно с пчели по джанките
Живея в гр.Видин, а пчелина е в района на с.Макреш.
Keep Walking...
В момента има 28 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 28 гост (и))