Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6774

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Мога ли да започвам вече със сиропчето?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Гледам по камерите, в северозапада -изпекнало. Някой хвърли ли око как е положението. Пилото заложено след студа в началото на март, трябва да се люпи вече.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Гледам по камерите, в северозапада -изпекнало. Някой хвърли ли око как е положението. Пилото заложено след студа в началото на март, трябва да се люпи вече.
    Аз ще кажа в неделя.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Мисля да те изпреваря

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Кога есента, колега?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Наблюдател
    Регистриран
    04.08.2016
    Пчеларски район
    Козлодуй
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Кога есента, колега?
    Е, септември беше... Мислех си, че като почнат да чистят килийки и като почнат да разнасят мед, ще направят пило. Рояците имаха много, в сравнение с тях. Е, уча се де. Поне, за сега оцеляха, дори и рояка на 2 пити и той той е все още жив

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз това го правя Август.Писа , че си извадил меда и си върнал рамките което за мен е много лошо. И аз се уча,но никога не бих върнал септември такива пити.

Наблюдател
    Регистриран
    04.08.2016
    Пчеларски район
    Козлодуй
    И още нещо се сетих.
    Това вече от опит. Заредете капаните за оси. Сега е момента, както и може би и целият април.
    Моите са пълни с мухи, молци и тук-таме някоя оса.

Първата година, когато си взех кошерите, през август, за мен беше страшно това нахално поведение което наблюдавах от страна на осите. Влизаха си и си излизаха наядени. Пролетта, в единият загинал кошер, наред с пчелите, в килийките имаше и оси.
    Оказа се, че осата зимува сама. Оплодената оса майка - самичка. И когато дойде пролетта, тя, за да изгради семейстовто си, трябва да си набави, също както пчелите, протеини и въглехидрати. Обаче всичко това, тя започва самичка, докато не си направи работнички. Тръгне ли добре работата, работничките стават хиляди, много много хиляди и те вършат работата, а тя само снася... Така че, колкото повече оси се хванат в капаните, през март и април, толкова по-вероятно те да са оси майки и толкова по-малко колонии оси ще има през август, септември... октомври.

Това е една косвена намеса в живота на пчелите, с която ще им се облекчи работата през есента и ще се намали вероятността от внасяне на болести!
    Сложете капаните и кажете на съседите си да направят същото.

За осите и капаните имаше тема, но хич не ми се търси сега. При мен действа сироп: 100мл. (1:1 захар вода) 100 мл. (вино) 50 мл. (оцет) вода (до 750 мл.). Моите повечето са купешки, едни жълти, като летящи чинии, но най-добре си работи един от миналата година, направен от двулитрова бутилка от сок, прозрачна с изрязано и обърнато гърло.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Изпече вчера околко обяд. Миналия вторник преди снега им дадох по 0,5кг питка с 2мл/кг Нозевит+. Тази събота и неделя няма да ги отварям понеже ще съм на пчеларския събор в Каменово - Сърбия. При даването на твърдата храна почти всички бяха със силен конденз по хранилките, но не съм ги ръчкал понеже времето бе неподходящо. Днес колега занимаващ се професионално с пчеларство на когото единия пчелин е на около 15 км от моя сподели, че е отварял 14-15 бр. при които е установил, че пилото е от 3 до 6 р разновръстно - от люпещо се, до 7-8 дневно незапечатано, ориентирано предимно в предната половина на рамката, което ще рече, че през това застудяване почти не са спирали със снасянето или ако са ограничили гледането на пило, то ще е в малки граници - това което не са могли да покрият с пчела. Моите ще ги проверя през следващата седмица така, че и на мен ще ми е интересно какво е положението с пилото и при другите колеги.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена

Колега може ли такъв не сериозен въпрос да задаваш.По добре питай за подмора.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •