Здравейте
Искам да си направя тръвна но не знам от какъв вид дърво се изработва ще съм ви много благодарен ако ми кажете
Здравейте
Искам да си направя тръвна но не знам от какъв вид дърво се изработва ще съм ви много благодарен ако ми кажете
Вертикалните пластини се правят от дрян, в зависимост от големината на тръвната могат да бъдат различен брой. Формата на пластините е плоска, долу широка 3-4 см, нагоре се стесняват, с остър връх най -горе. Пластините се изкривяват в желания ъгъл като се варят няколко минути във вода, като се извадят се слагат в калъп да изстинат във желаната форма. Започва да се плете от горе на долу, най-добрия материал е повет. После се обмазва само от вън с глина примесена с много добре изгнили животински лайна.
Сложи и дървесна пепел в замазката
Друмев, идеята ми с пепелта е, че е компонент от замазката: глина+говежди тафтаци(ама пресни!)+дървесна пепел . Видях, че Куров я е пропуснал и затова я добавих. А ако се чудиш приятелю защо се ползва, питай Ванката Мънков, ако не ти каже аз ще го сторя... ама в края на сезона
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))