Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 991

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    05.02.2017
    Здравейте, колеги, изчетох темата и така и не успях да си отговоря на въпроса, каква центрофуга да си купя. Аз съм начинаещ пчелар, имам 140 семейства, като имам идеята да ги увеличавам на 250-300 във времето. Сега започвам да си набавям инвентар и мисля да взема 52-56 рамкова центрофуга. Не знам обаче радиална ли да е или не и на коя марка. Искам да е автоматична за да намаля човешкия фактор като труд. Спрял съм се на Lyson, но ще се радвам и на мнението ви и за други марки. Благодаря предварително.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Cvetancanev Виж публикацията
    Здравейте, колеги, изчетох темата и така и не успях да си отговоря на въпроса, каква центрофуга да си купя. Аз съм начинаещ пчелар, имам 140 семейства, като имам идеята да ги увеличавам на 250-300 във времето. Сега започвам да си набавям инвентар и мисля да взема 52-56 рамкова центрофуга. Не знам обаче радиална ли да е или не и на коя марка. Искам да е автоматична за да намаля човешкия фактор като труд. Спрял съм се на Lyson, но ще се радвам и на мнението ви и за други марки. Благодаря предварително.
    Ба маа му... 140 семейства и начинаещ пчелар. Яко в "батака" си колега, та центрофугата ще е последната грижа. Взимай Лисонската щом ти е по джоба!
    Колега, а отговори ли си си на въпроса какво е хордиална, радиална и т.н.?

Наблюдател
    Регистриран
    05.02.2017
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Ба маа му... 140 семейства и начинаещ пчелар. Яко в "батака" си колега, та центрофугата ще е последната грижа. Взимай Лисонската щом ти е по джоба!
    Забравих да спомена, че имам съдружник, който има малък пчелин от 30-тина кошера, който основно се занимава със семействата. Аз имах възможност да инвестирам, приятелят ми има възможност да приложи знанията си и така засега една година успяхме да създадем много хубав пчелин. Всичко е ново, нови кошери, боядисани с боя на водна основа, региона е хубав, намира се в акациева гора, която е заобиколена от хиляди декари липа, акация, орех и бор ( материално стопанство за добив на липов материал) А относно дали да е хордиална или радиална, спрел съм се на радиалната, защото хордиална не съм виждал за много рамки.

Наблюдател
    Регистриран
    05.02.2017
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Забравих да спомена, че имам съдружник, който има малък пчелин от 30-тина кошера, който основно се занимава със семействата. Аз имах възможност да инвестирам, приятелят ми има възможност да приложи знанията си и така засега една година успяхме да създадем много хубав пчелин. Всичко е ново, нови кошери, боядисани с боя на водна основа, региона е хубав, намира се в акациева гора, която е заобиколена от хиляди декари липа, акация, орех и бор ( материално стопанство за добив на липов материал) А относно дали да е хордиална или радиална, спрел съм се на радиалната, защото хордиална не съм виждал за много рамки.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    Под украинската не влиза тенекето.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от bat_minka Виж публикацията
    Той е железар, ще настави краката. (agro)

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от bat_minka Виж публикацията
    Моето си е най-хубаво.

Ха честито.

Наблюдател
    Регистриран
    05.02.2017
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Моето си е най-хубаво.

Ха честито.
    Това е радиална предполагам, а варианта с мотора отдолу, не е ли по-добър?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Cvetancanev Виж публикацията
    Това е радиална предполагам, а варианта с мотора отдолу, не е ли по-добър?
    На колегата от снимката е, той ще каже.
    пп. дано не се засегне нещо.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    Почти 1000 лв. Разлика.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •