Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 448

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Сръчни ръчички на художник и малко ум, който да ти идва навреме. Иначе нищо сложно, че да търси професионално оборудване. Предполагам, че има в къщи електрожен, флекс и малко шкурка.
    С кой от така изброените инструменти ще направиш точна огъвка на ф8 жилава стомана? С чука и менгемето ли? Видях за какви детайли става дума и искам да видя снимки на изработката им "Направи си сам". А когато завъртиш тази кошница и дойде ред за баланса ще стане весело!
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Абе има, ама друго си е някой инджинерин да изкара лев, на чужд гръб.
    Инджинерите си изкарват парите с това, на което другите само си разхождат калпаците по мегдана.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    С кой от така изброените инструменти ще направиш точна огъвка на ф8 жилава стомана? С чука и менгемето ли? Видях за какви детайли става дума и искам да видя снимки на изработката им "Направи си сам". А когато завъртиш тази кошница и дойде ред за баланса ще стане весело!

Инджинерите си изкарват парите с това, на което другите само си разхождат калпаците по мегдана.
    Няма ти казвам, че току виж си почнал производство.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Няма ти казвам, че току виж си почнал производство.
    "От мечка ремичка ми не требе!"
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ти правил ли си това? Аз, да. Макар, че това не ми е работата. Тук, ако се наложи да правят центрофуги, ще ги правят като швейцарски часовници. Просто никой не е дал заявка. Преди години имаше заявка от Германия за линии за хранителната промишленост. Точно от нераждавейка. Ти виждал ли си шнек за кайма дълъг 6 метра само работната част?
    Какво да ти обяснявам? Ние тук сме прости хора. Пасем трева вместо салата.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Ти правил ли си това? Аз, да. Макар, че това не ми е работата. Тук, ако се наложи да правят центрофуги, ще ги правят като швейцарски часовници. Просто никой не е дал заявка. Преди години имаше заявка от Германия за линии за хранителната промишленост. Точно от нераждавейка. Ти виждал ли си шнек за кайма дълъг 6 метра само работната част?
    Какво да ти обяснявам? Ние тук сме прости хора. Пасем трева вместо салата.
    А ти четеш ли внимателно какво пиша? Погледна ли заглавието на темата? Едно е да се работи с неръждавейка в промишлени условия с подходящите машини и съвсем друго по метода "Направи си сам". Баща ми (Бог да го прости) работеше в предприятие, произвеждащо машини за хранително-вкусовата промишленост точно за ГДР, доста се въртях покрай него като ученик в техникума и доста неща понаучих за неръждаемите стомани и работата с тях. Тоя тук, дето заварява 4-6мм неръждаема тел с електрожена и електроди да има да взема от мен! За да направиш тази кошница, първо ти трябва стенд (машина, приспособление) за точно огъване на прътите. Иначе ще постигнеш точни рингове на куков ден. После ти трябва шаблон за точно закрепване на заготовките, за да получиш точната конфигурация при заварките. Трябва ти и телоподаване и апарат за заварки в защитна среда. И доста много опит и майсторлък. Хайде като си толкова вещ в тези неща да ти дам едно простичко детайлче да го изработиш по метода "Направи си сам". Искаш ли?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    .........
    Язък че си толкоз учен.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Язък че си толкоз учен.
    Ами хайде майсторите дето са по-учени да ми направят това детайлче от чертежите.
    Prujina v.2.1.pdf
    Prujina v.2.2.pdf
    Набирам оферти. Критерии за оценка - най-добра точност при най-ниска цена.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ами хайде майсторите дето са по-учени да ми направят това детайлче от чертежите.
    Prujina v.2.1.pdf
    Prujina v.2.2.pdf
    Набирам оферти. Критерии за оценка - най-добра точност при най-ниска цена.
    Егати сложното.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Егати сложното.
    Простичко е! Дай цена за 100бр. и опитен образец.
    И ако можеш да качиш едно клипче как го изработваш само със "сръчни ръчички и малко акъл, но да ти идва навреме".
    PS. И моля не трий диалога след като огледаш внимателно чертежите и осмислиш материала.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Егати сложното.

Като нямаш фреза е така.Ако беше зъбно колело да се хвана на бас ,но с такива призмички ми пада авторитета.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •