Аз пък присадих 7 вида круши на глогови подложки,рози на шипка,кайсия на бадем ......
Аз пък присадих 7 вида круши на глогови подложки,рози на шипка,кайсия на бадем ......
Как присаждаш? Имам 2 ябълки Червена превъзходна, баба ми ги е садила преди 40г. и искам да си взема калеми от тях. 7-8г не мога да си намеря такива дръвчета да си насадя нови. Питаш продавачите за червени ябълки- Ооо, червени са. Пък след 3-4г като родят....дивачки. Костилковите са лесни, хвърлям костилки и си хващам нови дръвчета, ама семковите са ми кофти.
Семковите също се хващат така - хвърляш всички семки след консумация на плодовете или когато загниват в щайгите в които са стопанисани. Не се хвърлят в кофата за смет, а в градината. От 10 се хваща поне една семка. След година се присажда на желан сорт и на следващата година се пренася на място което искаме, ако това не ни харесва. В момента все още е подходящо за присаждане на ябълки, а и някои круши.
25 бадема ,10лешника , 8 пауловнии , 4 сини сливи , 1 круша , 2 липи сега чакаме и живия плет .
Някой от Бургас (около ) да има някой и друг корен мента за даване.
пп. пак не покълна.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))