Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
Ако и днес не се е оплодила,отпиши я.Следващата седмица както я дават,няма да има тази възможност.Пак ще снася и след това ,но търтейчета.Появи ли се пило в този кошер обърни внимание какво е.Ако е станала търтовка,убий я и на другия ден сложи пита с прясно снесени яйца.Предполагам, че нямаш запасни майки?
Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
Според различните автори между 30 и 40 дни. След това остава завинаги девствена. В момента май имам една такава родена някъде в септември или октомври така, че като се оправи времето ще я сменя. За твоята се оглеждай, но ако до две седмици не пронесе, сменявай или обединявай. По това време филма с придаване на пита с открито пило няма да го дават, така че действай.
Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
От силния вятър който преживяхме ми остана един кошер без майка. Поставих пило от другия до него и си произведе майка на 15 февруари. Днес я проверих и нямаше все още яйца. Вече мина месец. Както каза Гогол, ако не се е заплодила днес то няма кога вече, но експеримента си е експеримент.
Благодаря Ви,
нямам запасни майки,но имам пило в другите кошери,ще я наблюдавам и при нужда ще я сменя.