Ник,колко запечатано пило имаше преди десетина дена?При мен,половината бяха само със открито.Мислиш ли,че новобранеца ще разпознае яйцата на търтовките от редовните?И аз не мога,ако не знам,че яйцата на търтовкаите не са подредени(компактни), и не са на дъното.А от майка търтовка,яйцата са неразпознаваеми...само за пчелите.
Та вентилирането-бученето по това време е в следствие на липса на майка или пряк дразнител.
Ник!Дръж се.Ножа е дървен!![]()
Яйцата и аз не мога да ги различавам.
Имах в предвид самото яйце до 6-7 дневна личинка.....Всъщност,миналат а седмица сложих СР на една търтовка...добре че пчелите ми "дадоха сигнал" да ги проверя, иначе бях ги затворил......а на прелката си работеха-вкарваха прашец.Та в бързината никой не е застрахован от пропуски.
Така си мислиш Ник и те разбирам че недоумяваш за нашите предположения, защото ти вече имаш изградена концепция на пчеловъдство.За теб тези елементарни нещица са действия в движение,подминаваш с констатация, че тук трябва да се намесиш и се намесваш компетентно,без да си задаваш въпроса''Да бъде или да не бъде?''.Ачо е напълно прав в поста си.Яйцата няма да ги познаят,запечатаното е в раб.килийки.Но каква е запечатката им?Ще познаят ли гърбатото пило/използвам този термин,защото картинката е идентична/като нямат с какво да го сравнят?Само разсъждавам без да се натрапвам,че въпросния от когото тръгна раздумката е много докачлив и все му се струва че му следят постовете колегите,пълни с.......
Сега контролата пак ще ме нахока че............,но не можах да се стърпя .
Ник,извини ме че използвах поста ти и за други цели.Извини ме!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))