Мед се вади, когато са напълнени магазинните надставки и питите са запечатени. Или пък след всяка главна паша, ако в района има няколко такива. 2 седмици да речем след главната паша, приблизително.
Ориентировъчно (плюс,минус).
Рапица, цъфти 10-25 Април.
Акация, -//-//- 1-10 Май.
Липа, -//- 1-10 Юни.
Ливади, -//- 1 Юни-15 Юли.
Слънчоглед, -//- 25 Юни-10 Юли.
Кориандър и Мана, нямам наблюдения.
Пак казвам, ориентировъчно, плюс, минус.
Зависи от района, метеорологията и т.н.
Да де, но тази година акацията ще превари рапицата при мен. Без майтап!
Keep Walking...
Южняка се засили.Не знам с км/ч е,но бучи яко вън.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Данчо,какъв Южняк при вас бре? Да не би да се е скъсала стената на Панчеревското езеро и да чуваш бученето на водата му? Или Перловската да е дигнала водите си?
При нас прехвърча ситен сняг,а в момента е –1*,а да не ти казвам как бръсне североизточния.Цял ден е така.
Днес ми направи силно впечатление подмора под кошерите.Според мен зимната пчела си заминава твърде рано.Това пило което е хранила и се оказва пагубно.
Духна южняка най сетне.Вижда му се края.
И аз мислех да не отварям като колегата от другия раьон,но не се здържах докато слагах калемите на дюлата и крушата.Първо да кажа, че много жилят.
Дупки правят също Оси и стършели са те апали.
Сега сериозно.Кошерите са на 8 рамки пчели, но по 1/2 рамка е излязло пило.Всичките са на едно дередже.4 рамки пило от което 3 1/2 излизащо и 1/2 яйца и ларви на не повече от няколко дена.Това ми говори , че майките са спрели да снасят или са снасяли много малко през студените дни.Запаси добри само отводката която показах преди е ламя.Пилото е 80% от рамката при нея.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))