[quote="donboneti"]Знам доста за сухата захар, знам какви са предимствата и недостатъците. Виждал съм на практика как става и какви са резултатите. Виждал съм и другото. От едната страна на милеровата хранилка суха захар, от другата мед. Познайте къде са пчелите. Всяко нещо си има логично обяснение. Тези, които използват тази технология са ориентирани предимно в правене на пчели и за отводки, а наличието на открито пило ги кара да носят прашец, което е втората основна цел. Като тръгне паша захарта става на камък и пчелите въобще не и обръщат внимание. Но за да се ползва тази технология е необходимо оборудване.[/quot
Значи според теб: технологията със суха захар развива по силни семейства,така ли?Познавам колеги на тази технология и в никакъв случай не са с по силни пчели от метода на класическото подхранване със захарен сироп.Вие там под тепетата имате слабост към Гърдев и сухата захар,но не мога да си обясня: не си ли давате сметка,ча преработването на това им съкращава живота поне с 1/4!?Наистина е много по лесно и практично,но както и да е!