Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 43 от 70 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 421 до 430 от общо 692
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    http://picbg.net/viewpic.php?u=75865psWGC&i=872184
    Атанасов тоя капан твоя е за слаби рояци.Виж кaкво са казва капан за елитни роеве.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    http://picbg.net/viewpic.php?u=75865psWGC&i=872184
    Атанасов тоя капан твоя е за слаби рояци.Виж кaкво са казва капан за елитни роеве.
    Друмев, този знак на прелката какво означава? Оттам да влизат или какво ги чака, ако го разчетеш малко по по друг начин?

Потребител
    Регистриран
    02.03.2017
    Пчеларски район
    Враца
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията

Това е моя бюджетен капан.
    Колега и такива имам от кашон 15 бройки ама са по-големи от твоя по 58 литра са и са на 6,7 и 8 рамки, ама правя и от фазер и шперт плат каквото изпадне да увеличавам бройките и с дърво, че на кашон само не мога да разчитам, а иначе на тоя който днес нарязах не ми пречи да намаля ширината от 30 см. на 20 см. и да стане 50 литра от 75, но чакам специалистите да се изкажат, като Делта.Е, Даката, Ачката дали ще е добре така. Сигурно има и други капанджии спецове ама си мълчат или пишат безсмислици само да спамят темата.
    Не се бойте бре колеги няма да ловувам във вашите райони далече са ми, а аз съм стиснат като евреин, така, че споделяте спокойно

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от darkvr Виж публикацията
    Колега и такива имам от кашон 15 бройки ама са по-големи от твоя по 58 литра са и са на 6,7 и 8 рамки, ама правя и от фазер и шперт плат каквото изпадне да увеличавам бройките и с дърво, че на кашон само не мога да разчитам, а иначе на тоя който днес нарязах не ми пречи да намаля ширината от 30 см. на 20 см. и да стане 50 литра от 75, но чакам специалистите да се изкажат, като Делта.Е, Даката, Ачката дали ще е добре така. Сигурно има и други капанджии спецове ама си мълчат или пишат безсмислици само да спамят темата.
    Не се бойте бре колеги няма да ловувам във вашите райони далече са ми, а аз съм стиснат като евреин, така, че споделяте спокойно
    Имай търпение, ще се появят и спецовете. Ако бързаш, напиши в тубата : лавушка для пчел и можеш да гледаш дорде дойде време за хващане.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Сигурно има и други капанджии спецове ама си мълчат или пишат безсмислици само да спамят темата.
    Много е важно дали ще попаднат пчели разузнавачки около твоя капан и какво ще ги привлече към него. Колкото е по голям, толкова по - трудно ще го пренесеш, поставиш, опазиш и т.н.. А тези които изброи? Ами Делтата разчита на знанията, Ачката на опита, а Друмев, ах този Друмев. Той разчита само и единствено на фантазиите си.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Друмев, този знак на прелката какво означава? Оттам да влизат или какво ги чака, ако го разчетеш малко по по друг начин?

С тоя знак им показвам пътя към рая.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Много е важно дали ще попаднат пчели разузнавачки около твоя капан и какво ще ги привлече към него. Колкото е по голям, толкова по - трудно ще го пренесеш, поставиш, опазиш и т.н.. А тези които изброи? Ами Делтата разчита на знанията, Ачката на опита, а Друмев, ах този Друмев. Той разчита само и единствено на фантазията си.

Грешиш.Имам тайната съставка да ги привлека разузнавачките към моя капан и най важното което трябва да имаш МИСЪЛ.С мисъл можеш много неща да направиш да знаеш.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Грешиш.Имам тайната съставка да ги привлека разузнавачките към моя капан и най важното което трябва да имаш МИСЪЛ.С мисъл можеш много неща да направиш да знаеш.
    Чия мисъл? Твоята или тази на Ачката, бат ти Янчо и много други знайни и незнайни пчелари от типа "телефон ни събира, телефон ни дели".

Потребител
    Регистриран
    02.03.2017
    Пчеларски район
    Враца
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Имай търпение, ще се появят и спецовете. Ако бързаш, напиши в тубата : лавушка для пчел и можеш да гледаш дорде дойде време за хващане.
    Аз знам, че и ти си спец ама мълчиш.... иначе в тубата от 2-месеца гледам руските клипове за ловушка для пчел и съм ги изгледал почти всичките може би най-много 2% да съм пропуснал ако не са попаднали в издирванията ми, някой даже по два пъти съм ги гледал, от там взех и идеята за кашонените ловушки, от който 15 броя вече чакат сезона за Охота, а този който сковах днес 75 литров ще го сложа на баба ми в къщата на гаража отгоре почти в центъра на града, но за това питам дали няма да е много голям и да не влезне нищо в него

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Аз знам, че и ти си спец ама мълчиш....
    Не, не съм. До сега съм ловил само в моя пчелин. Тази година ще заложа ( каня се ) в четирите посоки край селото. Ще стане ясно накъде летят роевете. Намерил съм кашони -480/400/250 , ще бъдат със стари рамки, та да не ме е яд, като изчезнат.

Страница 43 от 70 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •