Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 50 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 494
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Според скромната ми практика и наблюдения стигам до извода,че подхранването може да започне след като семейството започне развитие.Без значение в коя точка на България се намира пчелина,след започване на развитие,температурата в кошера се вдига.След като температурата се вдигне се получава конденз който може да се види през прелката и не се налага да се отваря кошера за да се види дали е започнало развитие.Добрия пчелар знае колко медопрашецови запаси има и според количеството им или си пийва винце в къщи на топло или подхранва от вън на студено.А според времето и етапа на развитие на семеиството се слага твърда храна за да може семейството да се чувсва сигурно или течна храна за да се симулира паша.Когато семействата не са добре запасени и времето напредва желателно е двете храни и твърда и течна да се комбинират.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Здравейте, колеги!
    По обективни причини не можех да посещавам форума през последните 24 часа! Прочетох внимателно това, което сте коментирали по темата! Направи ми впечатление, че един от колегите прибавя към храната при подхранване прпарата "Форсатом"! Аз никога не давам "гол" сироп. Винаги към него прибавям вит.В12, но тъй като цената му е 2 лв. на ампула, реших да го заменя с "Форсатом". Споделям с вас, че съм изключително доволен от него.Тъй като тази година хранех почти само отводки, смятам че резултатите са много добри - от 30.06 до 05.09. изградиха по 2 корпуса и 1 магазин(който напълниха). Имах и съпровождаща добра паша - до 20.09. цъфтеше и слънчоглед и магарешки бодил. Резултатите ги отдавам в голяма степен и на въпросния препарат. Смятам го за подходящ за стмулиране на майката и с нищо не отстъпва на ползваните за целта добавки към храната - вит.В12, кобалт и др.
    Working....

Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    Е, това от Aleksey е коментар, както се казва в една реклама" коментар, та дрънка!" Браво!!! Никакво прекланяне пред дати, а пред времето навън- някой ще каже ли при това "ненормално" време навън, колко от прехвалените Ви медови кошерови запаси от септември са останали!? Имам впечетления към 15 ноември- доста от меда го нямаше, че и някъде имаше и снесени яйца!

Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    Е ,ти пък vanHanegem, да не сме в РА на ДФ"Земеделие", че да не си свързано лице! Да знаеш сега колко форумници тръгват да търсят твоя "кошерен" майстор! Пък и пчеларите са хора пресяващи нещата и нема да минат писания от рода на- "Това лято бях на море в хотел " Х" беше най- хубавата почивка в живота ми"- пише собственика на хотел "Х". Радвам се, че" си на линия".

ANIBAL
    Guest
    В синхрон на доброто мислене.
    Пчелите вземат само нужното.Дори при ниски градуси.Не са никога под нулата.Конструкцията на кошера може да позволи всичко.Дори невъзможното.Няма да изпъвам нервите на колегите,но мисля,че има още какво да се желае от нашите кошери.Когато паднат градусите,те спират посещението на тази храна.Може да се появи пило.Но това е моята цел.МОЯТА.На мен ми трябват тези пчели.Червото се препълва от невъзможноста да се облетят.Поне при мен има на всеки двадесет дни възможност.Не ми се коментира мисленето на колегите като цяло.Искам да питам и да кажа мнение.Какво се случва с храната твърдата тогава ,когато я вземат пчелите? Какво я правят милите?Ще ви отговоря-става на течна.Смесват я с вода от стените или ходят рисково до прелката и вземат през топлите часове топящ се сняг.Ако имат възможност излизат да търсят.Дори през януари.Медът е хигроскопичен и поема влага от въздуха,но май не е достатъчна.А прашеца с какво го разтварят и смесват?С ВОДА.ПРЕДИМСТВОТО НА ТВЪРДАТА ХРАНА Е В ТОВА,ЧЕ МОЖЕ ДА Я ПОЛОЖИШ МНОГО БЛИЗО ДО КЪЛБОТО.ПОЧТИ В ТЯХ.Как течната храна им пречи?С появата на пило ли?То пило са появява още с настъпването на Февруари.Инстинктивно,астр ономически.Температурата е основния фактор за поява на пило.Потока от храна и то течна го подсилва.Това е и моята цел.Да има повече пило.Семействата знаят кога да намалят темпа.Наистина има понякога и простинали ларви. Но те се появяват и през март и през април.А ,когато вали пролетен дъжд има и подмор.
    Кошерите колеги.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Един колега пише "..сложи черно платно на дъното през декември, извади го след 3-4 дена и го виж". Защо се прави това? С каква цел? за пръв път чувам за такава практика! Обяснете, ако обичате!
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem
    Един колега пише "..сложи черно платно на дъното през декември, извади го след 3-4 дена и го виж". Защо се прави това? С каква цел? за пръв път чувам за такава практика! Обяснете, ако обичате!
    Предполагам за да се види колко яйца пуска майката или пчелите изхвърлят

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem
    Това се прави с цел да се види какво пада по дъното - в случая яица т.е. колегата иска да каже , че майката снася а пчелите изхвърлят яицата (предполагам)!
    Невсичко с две бузи е лице !

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Може и за това да е?!

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Да ! Нагризани , изсмукани , но има и цели...Значи майката силно намалява , но не спира снасянето , а пило няма ..
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

Страница 9 от 50 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •