Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 26 от 91 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 251 до 260 от общо 901
    Потребител
    Регистриран
    29.05.2012
    как да го прекратя още една отводка ли да направя .... но ми хрумна и още една идея и без тва старата майка не снася да сложа ли неоплодената там с маточниците да си направя ново семейство а старата да я убия няма ли да е по добре или какви може да са страничните ефекти ?

По моя въпрос вчера отворих бяха изгризани маточниците от магазина и вече има майка но аз пак засилих семейството с 3 рамки пило. Успех
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Поведение на пчели.

Сутринта около 10ч ходих да храня пчелите и като се загледах на прелката една пчела която излезе отвътре се претъркулна на дясно и излетя. Първо си помислих че съм взел шишето с ракията :D но после се сетих че пчелите си имат ритуални танци с които указват местоположение на пашата и разни други.Може ли някой да каже какво означава това претъркулване,направи го много сръчно и бързо и излетя.

Потребител
    Регистриран
    30.05.2012
    Намерила е нива с канабис индика. :D

хахаахахахха wink; wink; wink; wink; wink; може и мак да е набарала.Довициозо, споко братле просто се е претъркулнала и е отлетяла после

Потребител
    Регистриран
    29.05.2012
    днеска като отварях единият си кошер и няма пило поне от 7 (сигурно майката е пукнала) прибавих от нуклеоса майката в килийка те доста бързо я приеха но тя литна и си замина (това става вчера) реших и да обидения нуклеоса с семейството и да поставя кошера на мястото на кошера вземе майката да се върне но днес отварям и не е там и сложих една пита с незапечатано пило та идеята ми е да изградят маточници дали ще стане след всички тез промени който съм направил и ще направят ли маточниците или да купувам пчела царица ? и как да направя така че да си направят сами майка :?

имам пило на 5 - рамки в магазина останалите са почти пълн,

имам пило на 5-6 рамки магазина, другите са пълни - какво да направя?

Re: имам пило на 5 - рамки в магазина останалите са почти пъ

Цитат Първоначално публикувано от вал
    имам пило на 5-6 рамки магазина, другите са пълни - какво да направя?
    Слагай втори дори трети магазин!

много благодаря

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Вал какво е положението в плодника?

Страница 26 от 91 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •