Не е задължително. Сложи някаква вертикална преграда и нямаш проблем. Боядисай с различен цвят.
Снимка0338.jpg
Не е задължително. Сложи някаква вертикална преграда и нямаш проблем. Боядисай с различен цвят.
Снимка0338.jpg
Благодаря за отговорите..и аз си мисля първо да опитам с вертикална преграда и еднопосочна разделена прелка, и ще видя как ще се движат. Предполагам,че ако има проблем, едното семейство ще изостава значително, но не ми се вярва чак толкова да им се отрази![]()
А може и да се чудиш, защо майката не се е завърнала от брачен полет.![]()
Имам такъв кошер който беше 12 рамков,разделих го на 3 части с фибран 2см и съм го направил всяка част с отделна подкапачна дъска с 3 отделни входа е от 3 различни страни,според мен ако го ползваш за оплождане на майки най добре е да е на всяка страница с вход, иначе рискуваш майката при връщане от брачен полет да влезе във съседния вход и да бъде убита.Това имаше и на предвид колегата в по горния пост.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Дака,поогледай пак.
Колегата atanasov ни е показал 4 /или 8/ сандъчета поставени заедно, а той, както знаем е в крак с технологиите. Все пак, ако говорим за един сандък стандартен който да разделим на две и с възможност за обединяване, аз бих му дупнал втората прелка отстрани. Така например едното семейство ще е на топла конфигурация за зимата и т.н., например само.А така и М при всички случаи ще бъдат допълнително улеснени, не бива да разчитаме само на Дарвиновата теория.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))