Вчера като пристигнах на място отворих веднага входа на 4 см,но неможах да го подредя защото заваля много яко.Днес към 6 часа вечерта отидох и духаше много яко но реших да отваря и да го наредя.На прелката имаше 15/20 пчели и като подпуших входа избучаха за малко.Отворих капака и ми стана лошо като погледнах вътре.Питите бяха патнали по диагонал но бяха прави,превозих го с 4 рамки пило и пчели и сложих една изградена та демек станаха 5 не го допълних преди превоз,и аз не знам защо.Пчелите бяха пуснали далаци по горните краища на някои рамки и аз ги откъснах,някои пити се бяха залепили и ги отлепих много внимателно но все пак ме е страх за майката.Между всяка пита с пило сложих основа за градеж и рамките сега са 10.Налях 1 литър сироп едно към едно и затворих.Утре в 6 часа сутринта ще ида да видя какво поведение имат ако мога да разбера някакви вести за майката :D но няма да отварям.Ако не съм изчистил всички далаци дали те ще си ги махнат ако им пречат,не съм оглеждал подробно заради силния вятър,а и все пак това беше първото ми отваряне на кошер и бях сам.Действах спокойно и сравнително чевръсто от което се изненадах.Пчеличките са много кротки.