От сутринта се мотам насам-натам. Първо го нямаше ветеринарният. Отидох в Общината, за да знам какво да подготвям (нищо, че уж в законите и наредбите ясно пише какво). Оттам ми съобщиха, че искат номер на пчелина, договор със собственика на имота и нотариален акт. Нотариален акт няма и няма как да накарам собствениците да си извадят, при положение, че ползвам имота безвъзмездно. И че никой не е длъжен да доказва право на собственост върху имот пред другиго, освен пред нотариус и съд. Върнах се при районния ветеринар. Накара ме да подпиша една декларация и вещо ме информира, че таксата за регистрация е 20 лева, но не е до 100, както си мисля аз и както пише в Закона, а до 20 пчелни семейства. Не ми издаде нито дневник, нито нищо. В Общината ми искат скица на имота (15 лева), а в Закона за пчеларството ясно пише - регистрацията е безплатна. Пускам си заявлението в общината без скица, без нотариални актове и т.н. - като ми дадат отказ, ще обжалвам! Бях забравил, че у нас "държава" = "бюрокрация и скубане"...