А аз като я гледам, предвиждам в скоро време брутално опушване на тез пчели и яко омазване
Направо ше тряа да действат по команда "Газ! чорапи наметало"![]()
А аз като я гледам, предвиждам в скоро време брутално опушване на тез пчели и яко омазване
Направо ше тряа да действат по команда "Газ! чорапи наметало"![]()
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Благодаря за съвета, ще го имам предвид. Да, имам семейства закупени от г-н Матеев, както и такива с негови майки. Наистина най-важно сега е да оцелеят пчелите. Като се сетя, че миналата година по това време ги гребях с лопатата, силни бяха, много пчели, но болниЗатова сега приоритет ми е да се запазят здрави независимо как ще излязат от зимата. И да са слабички, ще ги засиля. Но да са живи и здрави.
Тук и в още няколко като тях, има мед наистина. Но не са всички така, при някои доста са изтънели.
Не разбрах какво точно ми казваш, но доколкото те познавам, не е нищо добро.
Благодаря, почитаеми г-н Дончев.
Прочие, сега се замислям, че може и да не съм прав - по причина, че не следя последните писъци в пчеларската мода. Така и няма да разбера какъв е смисълът от надставка над кълбото при зимуване, но как да е. Докога е планирано да остане в това положение?
П.п. И всъщност, аз съм безкрайно добронамерен...
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Нищо сложно, да се изчистят 5 далачета (полупразни) по 3-4см (високи). Дето не им е мястото там.
Странна работа, никога не сте използвали нещо, но сте противjdrumev дори нарече надставките "глупост" макар че и той не ги е използвал. Ами на мен са ми много полезни. Поставени навреме вършат чудесна работа. Можеш спокойно да си поставиш и по-дебела питка върху рамките, от онези 2,5 кг (в случай, че си ползваш таблата, а не завиваш с парцали и найлони). Можеш дори и хранилката да си поставиш вътре, директно върху рамките. Въобще, за мен това е едно много полезно съоръжение при зимни условия. Можеш да опиташ с 1 кошер догодина, какво ти коства да пробваш, може и да ти хареса. За кошери ДБ с подвижно дъно и ЛР се продават във всеки пчеларски магазин. Моите ги правих по поръчка, по размер. Много съм доволна.
До кога е планирано това положение? Ами нищо, което се случи с тези семейства, не беше планирано да е така. Затова и сега няма план докога да е така. За момента ще останат както са си. Ще решавам в движение но смятам, когато се постопли и изпразнят далачетата да ги изчегъртам, както казва Валентин. Празни, далачетата са доста трошливи и едва ли ще е проблем да ги махна. Не вярвам майката да се качи да снася точно в тях. По-голямата част от кълбото си е върху плодниковите рамки.
Реших да дам снимка и ново инфо за тези семейства, тъй като есента коментирахме ситуацията. Просто ъпдейт за състоянието на тези семейства 3 месеца по-късно. Това е.
Не казвам, че по принцип не си. Говоря само за себе си.
Колежке , не бързайте с извода за наставките .
Вчера не писах , че вашите пити са раздалечени прекалено .
Според мен изчисти тия далаци в най-скоро време и захлупи семейството отгоре (без надставката). Така като е празно пространството, се губи много.
За мен тия надставки са луда работа ако не мислиш да храниш с пакети.
За тоя пост ли става дума?
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))