Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 222

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Зависи!! Ако меда е в килийките на рамката само разпечатваш/надраскваш/запечатката от едната страна и полагаш питата върху символичното кълбо на с–вото.Като изчистят меда от килийките повтаряш процедурата и със другата страна на питата.Ако е много захаросан/обикновенно слънчогледа прави едри,твърди кристали/напръскай с водица надрасканата страна и я остави 5–6минути докато се поеме от меда.
    Ако меда го вадиш от тенекия,слагаш го в полиетиленово пликче/да събира поне килце/,смачкваш го долу–горе за да покрие по–голяма площ от кълбото,дупчиш със вилицата едната страна на разстояние 25–30 мм. и поставяш в–у кълбото с приплъзване отзад напред,като гледаш надупчената линия да е над между рамковото пространство.Тук повече не отваряш кошера.Дано да съм ти полезен.
    След като приплъзна,надупченото пликче отзад-напред,то остава там.Така ли?Благодаря!

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    След като приплъзна,надупченото пликче отзад-напред,то остава там.Така ли?Благодаря!
    Да.Докато приберат меда от него/разбира се ако е имало нужда от подхранване/.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Да.Докато приберат меда от него/разбира се ако е имало нужда от подхранване/.
    Мисълта ми е.Не трябва ли ,да остане в задната част на кошера,където предполам,ще бъде гнездото,при изразходвана храна?

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    Мисълта ми е.Не трябва ли ,да остане в задната част на кошера,където предполам,ще бъде гнездото,при изразходвана храна?
    Кълбото/гнездото/ се формира винаги в предната част на кошера в зависимост доколко питите са пълни със запечатан мед.При консумиране на меда се движи от долу на горе и отпред назад, като равномерно разпечатва,затопля и втечнява захаросания запечатан мед,но никога него взема до летва.Винаги си оставя по 1–2см като венец до горната летва.Изяжда го само ако и назад не е останал и се качват над рамките.При тази ситуация където и да остане пликчето със спасителната храна е без значение.
    Но не мога да допусна че си ги докарал до това дередже.Със сигурност ти имаш още мед в задните части на питите,а то е видимо и без да вадиш питите.Затова остави пликчето/задния му край/ на 4–5 пръста от задния край на рамките,а предния му край докъдето стигне.Ако има много пчели в кошера,до 2 дена меда ще го няма.Тогава ще повториш упражнението,но с повече мед/кг./ Дано да съм ти обяснил разбираемо и да съм ти помогнал.Успех колега!

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    За мен истината е, че здравото семейство, ако и да е малко, яде и намъква всичко, а ако се куми - значи му има нещо, не е добре!!!...имам малки семейства, ядат питките с Фондата повече от онова прасе на Пурко - най-много им се радвам на тях!! .. значи са здрави и ще оцелеят!!!

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    За мен истината е, че здравото семейство, ако и да е малко, яде и намъква всичко, а ако се куми - значи му има нещо, не е добре!!!...имам малки семейства, ядат питките с Фондата повече от онова прасе на Пурко - най-много им се радвам на тях!! .. значи са здрави и ще оцелеят!!!
    А от меда, отказаха ли се?
    Този пост е редактиран от mici-92; 08.02.2019 в 20:14.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •