Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от галин Виж публикацията
    Според мен трябва и на страничните плоскости да удариш по някой винт.
    Толкова лепило съм сложил че няма да мръдне.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Ник, кефя се на дръжките които си сложил. Не харесвам вкопаните! Смятам, че щети бъде по удобно ако са с дебелината на первазите ти. Добра работа си свършил! Успех и занапред!

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Ник, кефя се на дръжките които си сложил. Не харесвам вкопаните! Смятам, че щети бъде по удобно ако са с дебелината на первазите ти. Добра работа си свършил! Успех и занапред!

Поздрави, Г. Георгиев
    Това е горна летва на рамка срязана на 3 части и мината с шлайфа да няма ръбове. Така е по удобно от металната дръжка а и много по евтино.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес взех да ремонтирам един капак и пипнах платът и изненада питката я няма. Аз гледам най силните кошери че не са пипнали питките и си мися, щом те не са изяли и другите не са. Та се наложи да проверя всички, поне става лесно само вдигам капака и натискам платът. Та 4 са изяли на 80%, 7 семейства на 50% а всички други още питката си е цяла от горе.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри WP_20180202_002.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Забележете само каква е чистота от мрежестото дъно, сега се чудя дали да сложа кашон на мрежата или така да ги оставя.

Автор
    Регистриран
    11.11.2016
    Пчеларски район
    Айтоско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Забележете само каква е чистота от мрежестото дъно, сега се чудя дали да сложа кашон на мрежата или така да ги оставя.
    Изобщо не си прави труда.И при мене кошерите светят.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Недей слага плътна преграда на мрежестото дъно, още повече, че температурите тази зима вървят предоволно. При мен навсякъде, където имам такова нямам плътна преграда, пчелите са си само на мрежа и няма никакъв, ама абсолютно никакъв подмор. Май както ги зазимих, така ще излязат през март. Кошерите са си сухи, въпреки, че вече на доста места, където има мрежесто дъно, вече за четвърти път слагам подхранка. Душа да ми е яка през май, ако започнат дъждове.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Затвори ги от долу, време им е.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Затвори ги от долу, време им е.
    Пробвал ли си без да ги затваряш? Да не би това да е поредната заблуда останала от миналато. Това го пише в книгите и аз го правех, но миналата година пробвах 7 без да ги затварям и ефекта беше лау. Но тогава имах здравословни проблеми и малко ми се губи от експеримента. Притеснява ме да не застудее повече и да измразят пилото когато стане повече, но от друга гледна точка нощните температури ще попречат да направят повече пило от колкото може да гледат. Темата е интересна, тази година ще прбовам пак.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Колеги, при отворени дъна споделяте, че пчелите консумират повече мед( което е напълно естествено), това не означава ли, че зимните/старите пчели ще се "износят" по-бързо, и ще умрат по-рано?... и съответно ще отгледат ли по-малко пролетни пчели и пило?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •