Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Това малко ли ти се струва!!!!!!!
    Виждам защо злобееш, защото аз споделям какво правя а ти пазиш твоите знания за теб.
    Чуй ме Ник,от цитирания мой пост 1243 единствено изречението''Тука е добре,само тук се забелязва разминаване'' се отнася за теб.Всички други словосъчетания не засягат твоя начин на работа с пчелите.Ако се разровиш из темите където си писал ще видиш,че винаги съм адмирирал с палец нагоре това което съм преценил за правилно/ за моята практика/.Не си мисли че и аз не си открадвам по нещичко от всички вас.Подкрепям те в това,че споделяш тук изработения от теб тертип на зазимяване,развитие и увеличаване на популацията в кошера след февруари.Остава малко шлифоване.Защо?– ще запиташ ти.Защото този кристализирал мед останал долу ще бъде взет/или по–точно изхвърлен като баласт/ когато горния корпус стане тесен за с–вото и слезнат надолу и започнат да чистят и полират килийки за снасяне.Толкова за това прословуто изречение което те е засегнало и обидило и си се оставил на общото течение на бързите води.Извини ме.Винаги мога да се извиня,щом съм допуснал да обидя несъзнателно.
    Сложил си апифонда,но не я вземат.Така е защото имат предостатъчно храна,а липсва пило или е още минимално.Но и тя ще отиде след 20 февруари.
    Това е Ник,от мен,един ''злобен човек ''както ме класифицираш ти.Успех!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Чуй ме Ник,от цитирания мой пост 1243 единствено изречението''Тука е добре,само тук се забелязва разминаване'' се отнася за теб.Всички други словосъчетания не засягат твоя начин на работа с пчелите.Ако се разровиш из темите където си писал ще видиш,че винаги съм адмирирал с палец нагоре това което съм преценил за правилно/ за моята практика/.Не си мисли че и аз не си открадвам по нещичко от всички вас.Подкрепям те в това,че споделяш тук изработения от теб тертип на зазимяване,развитие и увеличаване на популацията в кошера след февруари.Остава малко шлифоване.Защо?– ще запиташ ти.Защото този кристализирал мед останал долу ще бъде взет/или по–точно изхвърлен като баласт/ когато горния корпус стане тесен за с–вото и слезнат надолу и започнат да чистят и полират килийки за снасяне.Толкова за това прословуто изречение което те е засегнало и обидило и си се оставил на общото течение на бързите води.Извини ме.Винаги мога да се извиня,щом съм допуснал да обидя несъзнателно.
    Сложил си апифонда,но не я вземат.Така е защото имат предостатъчно храна,а липсва пило или е още минимално.Но и тя ще отиде след 20 февруари.
    Това е Ник,от мен,един ''злобен човек ''както ме класифицираш ти.Успех!
    Ето такъв пост ми харесва, да кажеш твоето мнение за определен метод на работа, ясно и точно. Да, вчера ми вдигна кръвното и запалих ама днес вече ми мина. В 3 изречения написа че съм лъжец по различен начин, аз така го разбрах. Виждам че имаш доблестта да се извиниш и аз приемам извиненията и аз ти поднасям своите ако съм те обидил с нещо. Също съм склонен да кажа, да може да има разминаване в някой от моите постове но това не е защото съм излъгал а защото със времето съм видял някоя моя грешка или съм подобрил нещо в моята работа. Аз постоянно пробвам нещо ново и се опитвам да се усъвършенствам. Сега за меда който остане в 1вия корпус когато кошера се развия в 2рия корпус и е готов да слиза в долния правя пролетния преглед, и частичната ротация като тези пити с меда ги взимам и на тяхно място слагам основи а тях ги разпечатвам и ги слагам в надставката която направих точно за това. За питката съм на същото мнение, а и да остане нещо ще иде за отводките. Всичко съм обмислил предварително, има план на работа който се променя в движение. Успех и на теб!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Приключих и аз със прегледите тая събота и неделя.Майките ударно са почнали да снасят от някойлко дена.Работещо пило почти няма или където има е малко.В момента почва да цъфти дряна при нас,забелязах, че и мъртвата коприва цъфти също по синчеца са като луди.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Работещо пило
    .......

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    .......

Това са нови термини в пчеларството.Студен резерв,работещо пило и пр.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    .......
    Tо се подразбира че има в предвид запечатано пило.

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2013
    Пчеларски район
    Свищов
    3 от семействата ми нямат никакво пило! Възможно ли е да имат майка и въпреки това да няма пило!? Иначе останалите са ок- покриват 6-7 рамки с пчела!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Ivo_Ivanov Виж публикацията
    3 от семействата ми нямат никакво пило! Възможно ли е да имат майка и въпреки това да няма пило!? Иначе останалите са ок- покриват 6-7 рамки с пчела!
    Ти пчелар ли си?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Ivo_Ivanov Виж публикацията
    По това време на сезона, семействата без майки бучат и вдигат дупета. Ако са тихи, майките може да са там, но да не снасят по някаква причина.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Tо се подразбира че има в предвид запечатано пило.
    Все още ли не си разбрал методите на разузнаване на Данчо? Всичко прави в движение в зависимост от задачките възложени от ГРУ.Няма празно при него..Прочети пост 1275,той трябва да ги разнищи тези ''нови термини'',предполагам че има и още не написани щом има и'' пр.''.Остава да сподели тук,за да влезем и ние в час.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •