Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 39 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 385
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    [quote="Farar"
    Нямам в предвид леки състояния колега-те не са алергичен шок!Става въпрос за спасяване на животи,а не кой къде го сърбяло!?[/quote]

Калоянчо,ако става въпрос за спасяване на живот бих ти"прерязал гърлото" за да живееш.Извинявай,най смирено те моля да определиш какво представлява алергичния шок при ужилване от медоносна пчела.Моля!

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    [quote=Aleksey]
    Цитат Първоначално публикувано от "Farar"
    Нямам в предвид леки състояния колега-те не са алергичен шок!Става въпрос за спасяване на животи,а не кой къде го сърбяло!?[/quote

Калоянчо,ако става въпрос за спасяване на живот бих ти"прерязал гърлото" за да живееш.Извинявай,най смирено те моля да определиш какво представлява алергичния шок при ужилване от медоносна пчела.Моля!
    Как да го разбирам това:"Калоянчо" ?Имам си име г-н "Раковски"!Изпускат се нервички,а това е признак на слабост. Алергичен шок е : най често събира границите на кръвното и се изпада в безсъзнание.Именно затова е ценен адреналина,защото той не позволява това,което не означава че след това не трябва да се бие урбазон.При други случаи,се стига до гълтане на езика.Тогава първо трябва да се извади езика и веднага адреналин и урбазон.Всички останали сърбежи и подувания са лиготии!Други въпроси?????
    1000 пчелари - 1000 технологии

Автор
    Регистриран
    27.01.2012
    Колега Farar остави го Толстой освен писателските му наклонности едва ли алергията му е изразена в по-голяма форма.Явно не е виждал тежка форма на човек изпаднал в шок от ужилване на пчели.
    При преместване на кошери на слънчогледова паша приятел който ми помагаше беше ужилен само от две пчели -едната по ръката и една на врата в областта на сънната артерия.След свалянето още на втория кошер почувства сърбежи,цялото му тяло се покри с струпеи ,погна го разстройство после започна едно повръщане което едва ли някой е виждал.Започна да се тресе,зъбите му тракаха не можеше да диша и се свлече на земята .Едвам го натоварих в колата беше се вдървил и веднага на лекар.Сложиха му не по-малко от 5 инжекции,лекаря каза че е трябвало още 15-20 минути за да премине в друго измерение .Цялата драма се разигра за не повече от половин час-80 килограмов мъж беше свален от две пчели!!!!(Ето това е шок Алексейчо!)Препоръчаха му да пие и то много компот от кайсии!?След 3-4 дни се надигна от леглото и сега муха да му бръмне е нащрек! wink; Така че подуването и сърбежа са нищо Farar ,съгласен съм с теб.Нека написаното се има в предвид,ужилването от пчели не е съвсем безобидно понякога.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Алексей е изключително прав - т.н. специфична хипосенсибилизация е задължителна за свръх алергични на пчелна отрова индивиди. Провежда се по схема в продължение на 2-3 години и се назначава от специалист-алерголог!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Farar
    Алергичен шок е : най често събира границите на кръвното и се изпада в безсъзнание.
    А какво ще кажеш за задушаването влиза ли в сметкитети за шока.И какво според теб трябва да се направи при задушаване-кофа адреналин май.С адреналина ще стимулираш само сърдечната дейност.Мисля че необходимата интервенция се казваше ;трахеотомия".Но да не навлизам в материя която немие ясна.

Последния път когато ме караха в бърза помощ,след едно ужилване изпих един алергозан и....в колата изгубих съзнание за малко.Последва яко повръщане след което ми просветна пред очите.Доктора ми би нещо венозно неможеше да засече кръвното.След няколко минути цитирам"чука само на 40" става въпрос за кръвното.Последва още една инжекция венозно.След известно време ме освободиха.В бърза помощ прекарах около 1ч.След като се прибрах в къщи започна понижение на телесната температура последва втрисане и яко подскачане .....след още два часа вече се пооправих.Оставям на д-р Spens да постави диагноза за сърбежите.

Автор
    Регистриран
    27.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Aleksey
    Цитат Първоначално публикувано от Farar
    Алергичен шок е : най често събира границите на кръвното и се изпада в безсъзнание.
    А какво ще кажеш за задушаването влиза ли в сметкитети за шока.И какво според теб трябва да се направи при задушаване-кофа адреналин май.С адреналина ще стимулираш само сърдечната дейност.Мисля че необходимата интервенция се казваше ;трахеотомия".Но да не навлизам в материя която немие ясна.

Последния път когато ме караха в бърза помощ,след едно ужилване изпих един алергозан и....в колата изгубих съзнание за малко.Последва яко повръщане след което ми просветна пред очите.Доктора ми би нещо венозно неможеше да засече кръвното.След няколко минути цитирам"чука само на 40" става въпрос за кръвното.Последва още една инжекция венозно.След известно време ме освободиха.В бърза помощ прекарах около 1ч.След като се прибрах в къщи започна понижение на телесната температура последва втрисане и яко подскачане .....след още два часа вече се пооправих.Оставям на д-р Spens да постави диагноза за сърбежите.
    .
    Благодаря за титулуването колега но не го заслужавам понеже ценза ми не отговаря,споделих само факти от които всеки да си извади заключение за сериозността на проблема с шоковото състояние а и ВИЕ допълнихте нещо в повече след моя пост???,може би сърбежите ви в определени области на човешкото тяло да са свързани с друго естество,както и да е -не искам да навлизам в подробности...и моля-отнасяйте се с малко уважение към мнението на другите ,слезте малко защото определено не сте такъв капацитет в пчеларските науки за какъвто усърдно се опитвате да се представите.Моля за извинение за грубия тон -ако така е прозвучало.
    С уважение -др.SPENS. wink;

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    И двата пъти в които посетих бърза помощ след ужилване се дължат на медицинско лице,което съветваше по телефона да изпия два алергозана.Едва след второто посещени в бърза помощ ми обясниха,че -пчелната отрова сваля кръвното и алергозана и той свалял кръвното.Алергозана е трябвало да се пие на другия ден.

Най-правилното нещо според мен е да се отиде на алерголог и да се следват неговите указания.При оказване на първа помощ за да е ефективна трябва да знаем какво се случва с пострадалия.Защото припадането може да се дължи на задушаване не само на кръвното и неговите граници.Един казва адреналин друг казва не урбазон трябва...Нещата са доста сложни така че по добре да не си играем на доктори.Аз споделих Вие сте.

Здравейте,

съветите за студен компрес на гърлото и гърдите, както и да се изцеди отровата от мястото са много полезни, но има ли някакво лекарство, което човек може да носи със себе си превантивно?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    За съжаление няма такова лекарство което, човек да може сам да си сложи. Поне в България не се внася. Таблетките са с бавно действие и не помагат. По-бързодействащите са препарати, които се инжектират, но пак трябва внимателно да се прецени от медцинско лице.

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Може да си вземеш адреналин който се изсипва под езика,тъй като там има най много кръвоносни съдове и лекарството се приема почти като по венозен път,всичко това да се забави шока до пристигане при лекар.Орбазона всеки може да си го постави мускулно,но за всеки дозата е различна,тъй като е според килограмите и пак тичкаш в бърза помощ.

Страница 9 от 39 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •