Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Както се споделяше тук за пило още през декември, то логично е в това пило да има заложени и неоплодени яйца. Та от тези яйца са вече излюпените търтеи.

Според мен са останали от края на лятото ,защото е стара майката, а не са излюпени сега.Виждал съм търтеи зимно време точно в такива семейства, но първото пило е било винаги работническо, освен ако не е нещо повредена майката.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Майката е млада 2016г. снася супер,търтеите са останали от лятото,сигурен съм.Просто за първи път ми се случва.За жалост имам едно кошерче загинало,първата ми загуба като пчелар беше слабичък,другите са ок.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Rado76 Виж публикацията
    Майката е млада 2016г. снася супер,търтеите са останали от лятото,сигурен съм.Просто за първи път ми се случва.За жалост имам едно кошерче загинало,първата ми загуба като пчелар беше слабичък,другите са ок.
    За мен млада майка е на един сезон! 2016 г ще почне 3 сезон , от което следва ,че трябва да я смениш тази година.Честно казано и аз имам от 2016 не малко майки, но ще ги сменя тази пролет, нищо, че съм ги оставил защото съм доволен.
    Колкото до отводката, която е загинала, не се ядосвай.Ще си направиш нова, която може да ти се отплати с един магазин мед!
    Успех!

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Днес открих четири без майки,на трите им дадох по един вестник и готово,четвъртото обаче ме хвърли в размисъл- няколко люпещи се пчели и три красиви маточника,единия запечатан.Казват че вече има търтеи,но аз не съм ги виждал(което не означава че няма).Съвет?..

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Днес открих четири без майки,на трите им дадох по един вестник и готово,четвъртото обаче ме хвърли в размисъл- няколко люпещи се пчели и три красиви маточника,единия запечатан.Казват че вече има търтеи,но аз не съм ги виждал(което не означава че няма).Съвет?..
    Не бързай , остави маточниците .
    Скоро ще видиш .
    Успех момче !

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз видях няколко тътея при облитането преди няколко дена. В силни кошери винаги остава по някой търтеи.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз видях няколко тътея при облитането преди няколко дена. В силни кошери винаги остава по някой търтеи.
    Обратно е Ник. Силните ги гонят още щом свърши последната паша,а някои и по–рано.Остават търтеи в с–ва в които майките не са се доказали–вече са стари или спермотеката им е непълна.Но винаги има и изключения от посочените.Остават и в кошери които до късно са имали пило. А знаеш, че наред с оплодените яйца майката пуща и някое друго неоплодено,за кадем.
    А сега при силните с–ва/пълен плодник с пчели/ вече има и излюпени търтеи,напълно нормални,едри,расови за разплод.
    Ако познаят синоптиците,следващите три дена ще се убедиш при бурните облитания на пчелите след тези дълги дни на затвор.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Не бързай , остави маточниците .
    Скоро ще видиш .
    Успех момче !
    Благодаря,в неделя ще проверя за резултата и ще пиша.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Rado76 Виж публикацията
    Може и да не е толкова стара майката, но по ред други причини да не я харесват и да търсят начин да я сменят. На пролет му обърни внимание на това семейство и наблюдавай какво се случва. Тогава ще предприемеш мерки, ако е необходимо.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Можеш да ги оставиш и да експериментираш, някъде около теб може да има пчелин с търтовъчно семейство и да се оплоди майката, но качеството и под съмнение. Най-добре обединявай да не си губиш времето. Когато майките са захранени и снасят и дойде подобен студ като този в края на февруари, майките могат да простинат и загинат, не само да спрат яйцеснасянето. В момента преглеждам моите, имам един със запечатано пило и затрита майка, не са могли да заложат маточници.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 20 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 20 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •