Янчо 580 мл е буркана. Рядко съм пълнил такива но около 720 грама мед. Скоро теглих 720 мл буркан празен и пълен и в него имаше 970 грама мед , аз ги пълня почти до горе. Между другото както всеки мед тежи различно така е и с бурканите. В понеделник пак ще пълня и може да снимам пълен и празен ако не забравя
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Чанко масово който пълни омния го пълни до ръба на капачката. Иначе здравей, заповядай на първата лекция на дружеството на 31.01 и да вече е регистрирано. Ще те информирам лично за час и място![]()
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Здравейте,
като ви гледам цените, то по-добре го давайте на едро(6 лв за 1,2 кг.(точно 5 лв/кг.) +0,40 лв за буркан +0,10 лв капачката) си излиза 4,50/кг.Аз го продавам на 8 лв. буркан 720 мл. и доста колеги ми мрънкат за цената.На пазара върви на 9 лв.Да уточня, че не става въпрос за слънчоглед или рапица, които смятам за по-ниско качество,а за липов, акация или букет.
Защо смяташ ,че слънчоглед или рапица, са с по-ниско качество,от липов, акация или букет?Всеки мед има специфични качества който се съдържат само в него.Например най полезния мед при лечение на сърдечни заболявания е рапица.
Рапичния мед е добър също и за ставни заболявания! Колкото до качествата на медовете, които си изброил, това не е само мое мнение.Не искам да влизам в спорове за написаното и се извинявам , ако съм обидил някой колега, защото вида мед зависи само от района в който се произвежда.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))