Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 101

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Със какъв вид мед?
    Ами с мана или да кажем със слънчоглед.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ами с мана или да кажем със слънчоглед.

Има разлика м/у маната и слънчогледа според мен.Маната трябва да е по тежък.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Има разлика м/у маната и слънчогледа според мен.Маната трябва да е по тежък.
    Знам, че е по тежак, но в момента вместо да вдигам цената, намалих размера на бурканите и не съм се сетил да премеря един да разбера колко тежи, не че продавам кой знае колко, даже повече подарявам, но ми стана любопитно.

Янчо 580 мл е буркана. Рядко съм пълнил такива но около 720 грама мед. Скоро теглих 720 мл буркан празен и пълен и в него имаше 970 грама мед , аз ги пълня почти до горе. Между другото както всеки мед тежи различно така е и с бурканите. В понеделник пак ще пълня и може да снимам пълен и празен ако не забравя
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Янчо 580 мл е буркана. Рядко съм пълнил такива но около 720 грама мед. Скоро теглих 720 мл буркан празен и пълен и в него имаше 970 грама мед , аз ги пълня почти до горе. Между другото както всеки мед тежи различно така е и с бурканите. В понеделник пак ще пълня и може да снимам пълен и празен ако не забравя
    Не недей, аз ще си претегля, имам още 12 буркана за даване и имам какво да притегля. Благодаря все пак за инфото.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Не недей, аз ще си претегля, имам още 12 буркана за даване и имам какво да притегля. Благодаря все пак за инфото.

Направо ме хвърли в шаш.Що ще мериш като знаеш стария колко ти събира.Малка калкулация ти трябва да разделиш това на онова...
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Чанко масово който пълни омния го пълни до ръба на капачката. Иначе здравей, заповядай на първата лекция на дружеството на 31.01 и да вече е регистрирано. Ще те информирам лично за час и място
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Здравейте,

като ви гледам цените, то по-добре го давайте на едро(6 лв за 1,2 кг.(точно 5 лв/кг.) +0,40 лв за буркан +0,10 лв капачката) си излиза 4,50/кг.Аз го продавам на 8 лв. буркан 720 мл. и доста колеги ми мрънкат за цената.На пазара върви на 9 лв.Да уточня, че не става въпрос за слънчоглед или рапица, които смятам за по-ниско качество,а за липов, акация или букет.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.10.2011
    Защо смяташ ,че слънчоглед или рапица, са с по-ниско качество,от липов, акация или букет?Всеки мед има специфични качества който се съдържат само в него.Например най полезния мед при лечение на сърдечни заболявания е рапица.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от cecko96_1 Виж публикацията
    Защо смяташ ,че слънчоглед или рапица, са с по-ниско качество,от липов, акация или букет?Всеки мед има специфични качества който се съдържат само в него.Например най полезния мед при лечение на сърдечни заболявания е рапица.
    Рапичния мед е добър също и за ставни заболявания! Колкото до качествата на медовете, които си изброил, това не е само мое мнение.Не искам да влизам в спорове за написаното и се извинявам , ако съм обидил някой колега, защото вида мед зависи само от района в който се произвежда.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •