Приложен мускулно, адреналинът може да причини некроза на тъканите (макар, че това е по-скоро бял кахър - важното е да се овладее шокът, за да не пее попът). Затова - под езика и 112. В последствие може да се сложи подкожно или интравенозно, като се съобразят тегло, кръвно налягане, пулс, съпътстващи заболявания и т.н.(хех, как го написах, като че ли на някой доктор му пука и ще го направи - слагай там една ампула, да не се е занимавал с пчели!). Аз покрай гъбарството винаги нося със себе си противоалергичен комплект - 2 ампули адреналин, 2 ампули урбазон и две еднократни спринцовки, - когато излизам за гъба. Не че ще ме ухапе някоя, ама има опасност от пепелянки или пчели по местата, дето скитам. Покрай работата ми с пчели започнах да ги нося и когато ходя при кошерите, а на място съм оставил една ампула адреналин - най ме е страх да не ужилят някой съсед, че ще има разправии до Бога! Ако някой знае със сигурност, че е алергичен към пчелна отрова, спокойно може след ужилване да си направи профилактично един урбазон мускулно - еднократната доза не може да влоши състоянието му.Първоначално публикувано от Farar

Цитат