За съжаление, така се получава, ако е силно много семейството и бездейства.
За съжаление, така се получава, ако е силно много семейството и бездейства.
Моите са силни но въпреки дъжда не си мислят глупости.Имат достатъчно обем,работа и ....,но олапаха всичкия мед от магазините.За всеки случай пак им дръпнах по една рамка пило и така всичките ми таз годишни отводки с априлски майки се нуждаят от магазини.Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
Наборе, меда от магазините дето са го опапкали, на първата паша ще ти го върнат двойно и тройно. Другото си го знаеш wink; . И при мен времето е хубаво![]()
В магазините имаше по 4-5 рамки мед от овошки.Сега само пчели.От акацията нищо не събраха.Гроздето и то е наполовина дано пчелите саберат 2-3 баки мед та да има за медовинаПървоначално публикувано от jordanov
![]()
Здравейте колеги. Днес поне за мен попаднах на странен случай бях закупил 7 семейства преди месец. Преместих ги в нови кошери както си му е реда. Един от тези кошери отварям го днес и гледам в магазина 5 маточника на една рамка викам си оп ще се рой едва ли не но в магазина няма мед да кажеш че са го напълнили и няма къде. Отварям го доло пчелите са на 10 рамки до тук нищо странно но не видях нито една килиика пило а пчели както споменах по горе са до крайната рамка и си трупат нектар доло. Според мен самосмяна но..... чак пъ да няма нищо снесено малко странно ми се вижда да не кажа невероятно а като го прехвърлях в въпросния нов кошер си имаше доста пило!
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Според мен единственото логично обяснение е, че майката е дала фира при преместването.Първоначално публикувано от ianev
"Въображението е по- важно от знанието"- Алберт Айнщайн.
Не е логично при положение че има месец от тогава.
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Ако няма пило, то не виждам друга причина освен майката да е умряла.Първоначално публикувано от ianev
"Въображението е по- важно от знанието"- Алберт Айнщайн.
добре искам голяма помощ защото такова нещо неми се е случвало ... отварям днеска кошера от който преди време направих отводка и бях унищожил всички маточници днес отварям и гледам поне 11 маточника само от 1 страна на рамката а от др та 1 и само на 1 пита бяха маточниците какво може да означава това дали съм наранил майката при преглед или какво ... бях сложил 2 восъчни основи за градеж почти ниищо не са направили а има и 1 2 пити без мед сложих едната по средата на кошера там където бяха маточниците какво трябва да направя ? .. и как да ги накарам да ми носят мед защото колеги пчелари вадят вече за 2 ри път а аз немога даже и плодника да им запълня
Не си прекратил роевото настроение, това е проблема, затова не градят и не носят нектар.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))