"Прави се сироп 1:1 с 20гр лимонена киселина на литър. Пръска се с пулверизатор по един път на междурамие.
Прави се сироп 1:1 слага се лимонена киселина и се бърка докато pH падне до 3.8-4.2. Измерва се с pH ленти.
Подхранва се с този сироп докато се реши проблема. Ако слагате добавки, винаги се измерва pH-то на сиропа с добавките и киселината"
Д.Дамянов -от тема : варовито пило.
пп. аз ползвах на 400мл. -10гр. ЛК.
Атанасов, виж следващият коментар на Дамянов, преповъчва на 500мл. 20 гр. (съответно на 250\10 както аз написах) аз така третирах и нямаше проблеми за пчелите. Директно с пулверизатора върху пилото.
Атанасов, виж следващият коментар на Дамянов, преповъчва на 500мл. 20 гр. (съответно на 250\10 както аз написах) аз така третирах и нямаше проблеми за пчелите. Директно с пулверизатора върху пилото.
Нямах идея да те опровергавам. Дамянов го писа това в червено, за да е ясно на всички.
Нямах идея да те опровергавам. Дамянов го писа това в червено, за да е ясно на всички.
пп. колко пъти третира ?
Аз точно от там гледах за това казвам че после е променил малко червеното.
Третирах 3 или 4 пъти.
Но правех по 250 мл., защото бяха само 2 семейства и стигше.
Третирах 3 или 4 пъти.
И аз третирах 3-4пъти и пак ще пиша : действа супер.
пп. Интересно други колеги не са ли пробвали.
Сега се замислих, че 2017г. нямах. Сигурно е от hivealive .
Аз не съм пробвал, защото не ми се е налагало, а предполагам не ми се е налагало, защото слабаците ги унищожавам о време. От време на време (като се сетя) слагам лимонтозу в сиропа (грам на литър).
Аз не съм пробвал, защото не ми се е налагало, а предполагам не ми се е налагало, защото слабаците ги унищожавам о време. От време на време (като се сетя) слагам лимонтозу в сиропа (грам на литър).
При мен варовито са хващали не само слабаци, но все пак критериите ни са различни. Може да са били слаби, а аз да съм ги мислел за силни.
Третирах 3 или 4 пъти.
По същата рецепта третирах и аз, и от 2016г. нямам проблеми.