Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 138

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Мисля че си спестил преминаването на въжето орез две ролки и това вдига скороста но драстично си намалил товароподемноста.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Мисля че си спестил преминаването на въжето орез две ролки и това вдига скороста но драстично си намалил товароподемноста.
    Редуктора е 1 : 100, и с една ролка ми е точно колкото искам. Без редуктор товари винтоверта, а той е купен за 30 лв на старо, само батерията му е подновена. Лошото на червячния редуктор е, че КПД-то /като нов/ му е само 70 % и почти една трета от силата на гайковерта се губи. Ако ми попадне малогабаритен редуктор с цилиндрични зъбни предавки и подобно предавателно число, ще мога да вдигам цял кошер от три-четири корпуса. Но ще е голям и тежък вероятно.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Аз не разбрах че това е редуктор.
    Пробва ли без редуктор, но да си минава въжето през ролките?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Аз не разбрах че това е редуктор.
    Пробва ли без редуктор, но да си минава въжето през ролките?
    Само на ръка пробвах, в оригиналния вариант, но понеже ръчката никак не се застопорява, ако я изпусне човек, кошера слиза по бързата процедура. Да я хванеш не става, върти се като вентилатор и удря здраво. Тогава сложих редуктора с винтоверта, но през двете ролки се получи изнервящо бавно. С една ролка стана добре и не се спуска самопроизволно, а само електрически.
    На другия пчелин, понеже не е на бетон, съм планувал да застеля стара транспортна лента от Тецовете, върху предварително изравнена основа. Така ще ми върви количката, няма да е кално и няма да кося бурени. Между пътеките бурени да растат колкото искат, тъкмо ще са преграда между редовете с кошери. Може даже нещо медоносно да насея.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •