Сестра ми преди 10г. имаше подобни проблеми със ставите(на 44г. е в момента), и твърдеше, че се е оправила, като е спряла солта и захарта на 100%, тестените храни, месото, и алкохолът също на 100%....минала е основно на плодове и зеленчуци, риба, и ако пририта за месо - понякога пилешко, и много пиене на вода също.
Не е по темата, но има връзка - преди един месец ме оперираха от херния, от около 10г. съм с леко високо кръвно 140-150 на 100-110( хапчета не съм взимал никога), на третия ден в болницата, след никакво пиене на алкохол, само на вода, и то много - караха ме да пия много вода след операцията, че се сгъстявала кръвта( храната беше гадна, но за сметка на това малко - бях им забранил на моите хора да ми носят манджи, само плодове и кисело мляко)...и кръвното се установи на 120-80...молил съм сестрите на дневната и нощната смяна да ми го мерят - резултатът от всички измервания беше 120-80, така че промяната на хранителният режим има огромно значение, и ограничаването/спирането на алкохолът също - за огромно съжаление!!!