Всеки пчелар като го заболят ставите трябва първо да се сети за пчелна отрова и пчелоужилване!!!
Ако това не помогне или човека е алергичен ....
Най-действащата и евтина добавка, която съм купувал за близки за проблеми със ставите е тази - 21st Century, Glucosamine Chondroitin Complex Plus MSM, Advanced Triple Strength, 120 Tablets Активните съставки са в доста по-големи количества от тези на конкурентите. Разгледайте и съставките, има неща , които ги няма в другите добавки! Глюкзамин, хондротин, МСМ, хиалуронова киселина, хидролизиран колаген, екстракт от бозвелия (противовъзпалително и обезболяващо средство), витамин Ц, манган, калий, бор. Добавката работи, пробвана е при баща ми и баба ми. Премахва възпаленията и болките, като в същото време подпомага регенерацията на ставите и свързващите тъкани. Прочетете и отзивите в линка, който съм ви дал. Те са най-показателни. Добавката е под 30 лева и съотвенот не подлежи на облагане с ДДС и мито. Ще си я получите директно в пощата срещу лична карта. Доставката до БГ е 4,92 лв. и пристига за 10 работни дни.
Нагряване/напичане с инфрачервена светлина влия доста добре на възпаленията в ставите. Доста хора имат огромно облекение по този начин. Избягвай нестероидните противовъзпалителни като Диклак, диклофенека и др. подобни. Те направо правят "дупка" в стомаха и от там ви вкарват във филма на автоимунните заболявания, едно от тях е автоимунен артрит, хашимото (автоимунно за щитовидната жлеза), .... Това вече са изключително коварни болести, които докторите НЕ МОГАТ ДА ИЗЛЕКУВАТ.