Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 2387

Преглед на хибрид режима

Е това вече е проблем, при толкова кошери който се продаваха есента. Не мисля че и това ще е правилно решение, но ще поживеем и ще видим пък и има още зима, да не правим тънки сметки ..
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Знае ли човек ?
    Може друго да излезе .

Така е, зимата може би тепърва започва. А ние привършихме виното
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Е това вече е проблем, при толкова кошери който се продаваха есента. Не мисля че и това ще е правилно решение, но ще поживеем и ще видим пък и има още зима, да не правим тънки сметки ..
    Прав си. Моите миналата година по това време си изядоха питките и гиберясаха. Това, което оцеля е развъдено и се надявам да се е селектирало.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Просто се пошегувах за това с 3-4 междурамия, че много пишман пчелари има. А за бизнеса с отводки не мисля, че ще е зле

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Според мен ще е на 60 % .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Просто се пошегувах за това с 3-4 междурамия, че много пишман пчелари има. А за бизнеса с отводки не мисля, че ще е зле
    Така или иначе ще правя около 40 отводки ( за т.н. резерви ) та може да пробвам и търсенето.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Бургаските пчели/отводки ще трябва да се изпробват задължително, щом от пясъка и морето мед събират, представям си като ги докарам при мен, с 4-5 главни паши, поне по 100 кила мед средно от кошер...най-малко!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Бургаските пчели/отводки ще трябва да се изпробват задължително, щом от пясъка и морето мед събират, представям си като ги докарам при мен, с 4-5 главни паши, поне по 100 кила мед средно от кошер...най-малко!
    На прав път си. Търси -бяла сакарка, тя от дъбови кори мана прави по 70кг. При теб ще са най-малко 140кг.

пп. за производителя-- на лично, че са дефицит.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    На прав път си. Търси -бяла сакарка, тя от дъбови кори мана прави по 70кг. При теб ще са най-малко 140кг.

пп. за производителя-- на лично, че са дефицит.
    Ще прави, как няма да прави, но ти още не си разбрал, че 50% е гена, а другото е майсторлъка на пчеларя. От Бялата Сакарка, който съм дал на хората, повече от половината са ми върнали обаждане, че семействата са по добри от техните и събират повече мед.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •