Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 162

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Русе
    Повярвайте ми, изчетох огромно количество информация за Празния кошер. Нещата не са толкова страшни. Не съм срещнал случаи на занулен пчелин. Обикновено загиват до 60% от семействата. Затова пък тези които оцелеят се развиват нормално. Винаги остава нещо за дамазлък.

Цитат Първоначално публикувано от Йонко Виж публикацията
    Повярвайте ми, изчетох огромно количество информация за Празния кошер. Нещата не са толкова страшни. Не съм срещнал случаи на занулен пчелин. Обикновено загиват до 60% от семействата. Затова пък тези които оцелеят се развиват нормално. Винаги остава нещо за дамазлък.
    Остава на един колега от 200 му останаха 6 наистина само за дамъзлък

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Йонко, разбирам че имаш ограничения. Желая ти късмет. Дано твойте се окажат по-устойчиви. И да, има случи с над 60% загуби с доказана церана.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Йонко Виж публикацията
    Аз не съм запознат по темата, но познавам един колега който е имал подобен порблем преди години. Каза ми, че е започнал да дава антибиотик и всичко се е оправило даже е вдигнал добива, но след 2 години като е спрял с антибиотика пчелина е загинал на 100%. Значи почнеш ли няма спиране.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    Цитат Първоначално публикувано от georgi rumenov Виж публикацията
    Остава на един колега от 200 му останаха 6 наистина само за дамъзлък
    Миналата година говориха со своя ветеринар - същите истории. Казва ми, ако ни искам нещо подобно - не взимай чужди нито отводки, нито майки, прави както преди сам. Защото има сега такива болести по пчелини, на които няма не толкова препарати за лекуване, но и в ветеринарни лаборатории (в България) няма оборудване за идентифициране на тях. Семейство постепенно отслабва и загива...

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Темата е актуална за хора , които пляскаха с ръчички в края на ноември .

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •