Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 347

Разгънат преглед

Потребител
    Регистриран
    23.04.2012
    Пчеларски район
    Ихтиманска Средна Гора
    Също така зависи от това какви са медените запаси в кошера и да ли семейството има достатъчно храна.
    Аз лично все още нямам точно изградено мнение по въпроса кога е наложително да се храни едно семейство.Общо взето когато зимата е по-мека както е сега им правя преглед първите седмици на януари и ако видя семейства, на които пчелите са излезли върху рамките храня. Ще прикача снимки от вчерашния ми преглед и какво имам предвид. Прегледа беше извършен при температура 1-2 градуса по-рано сутринта. Сега, да ли тези 5-6 семейства от 50 ,които изглеждаха така са гладни или просто са разпуснали кълбото за мен е загадка? Също ми е чудно, да ли след като са излезли пчелите върху рамките в предната час на рамките и на зад имат мед-кълбото ще го усвоява движейки се на зад?! За мое успокоение им слагам храна. Друго важно нещо е ,че започнеш ли да храниш-храниш до пролетта. Това е мое мнение и ще се радвам по-опитните колеги да ме коригират ако е нужно .Поздрави!
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри IMG_20180107_102900.jpg‎   IMG_20180107_103906.jpg‎   IMG_20180107_103126.jpg‎  

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •