Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
Каква е връзката между “количеството на вложения труд“, изкуствените сиропи, изкуствения мед и пчелния мед? Ако искаш по-малко труд за хранене на пчелите, намери си място за пчелин, където пчелите сами ще се хранят. И не че ти правя забележки, ама доколкото те схващам си някакъв бизнесмен. Та ми е любопитно, там в бизнеса ти, пак ли намаляваш от всичко-труд, материали и т.н. В смисъл, съгласяваш ли се каквото ти каже клиента да правиш всичко само да му угодиш. Та така и с меда. Ако произвеждаш нещо качествено, защо трябва да го приравняваш към....сиропите. Па макар и вносни да били. Намери си пазар за труда и продукцията.
Точков, пак ръсите глупости. Всеизвестна истина е, че за голяма част от "населението", бизнесмен/предприемач/фирмаджия са мръсна дума. Та и вие сега се опитвате да изместите темата, че ако правиш бизнес с пчели и мед, задължително ще е нещо шменти-капели.
Ти "на твоето място" въобще ли не ги подхранваш или "само с мед"?
Най-логичното нещо в предприемачеството е да намалиш разходите за труд и суровини, за да имаш по-ниска продуктова себестойност (разбира се без това да намали качеството).
Не виждам какво "изкуствено" има в сиропите - нали съдържат естествени въглехидрати.
Много добре знаеш, но ако не знаеш - да знаеш, че само с такива като теб дребни пчелари, няма как да се задоволи пазара.
Другото, което аз научих за последните две години е, че мита за така наречения "супер качествен български мед" не е достатъчен за високата му цена и огромно търсене. И заради това производителите трябва да се ориентират в обстановка, за могат да печелят при наличните цени.