Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 244

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Чанко, за едно си прав! Най обичам да седя и мисля! Идва време, когато се усещам, че само седя!
    Не знам дали някой от колегите със сл. восъкотопилка е правил опит да обръща рамките с горната летва надолу! Дали ще има останал восък в килийките? Наясно съм с ушите на рамката, даже си мисля отдолу да е стъкло за по-добро почистване.
    Не, че нямам грешки при изработването на даден инвентар, но се стремя като направя нещо, то да ми служи дълго, и да ми е приятно да работя с него!

Поздрави, и наздраве за тези които продължават! Г. Георгиев

Написах ти поста съвсем добронамерено. Аз се чудех и маех почти 30г. докато си направя. Виж един оригинален модел най-добре. В тубата има доста клипове. Според мен няма нужда от неръждавейка.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас

Ето перфектната според мен. Може да се направи за повече рамки. Моята събира 14-16бр.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Да, прав си! Разбирам, че даваш съветите си добронамерено за което съм ти благодарен!
    И аз, като много от колегите гледам да е колкото се може за "без пари"! Което няма как да стане, все нищо трябва да се купи, или поръча на майстор. Порната за мен е мечта, за сега! Смятам, и мисля за слънчева за около 15-20 рамки. Това ще го уточнявам в зависимост от размерите, и как да бъдат разположени рамките - напречно или надлъжно! Това е свързано с общият външен размер, да не стане много голяма и да имам проблем с съхраняване, и прибиране. За сега само е в главата, ама не съм сигурен кога и дали изобщо ще "излезе" от там!

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    И аз, като много от колегите гледам да е колкото се може за "без пари
    За този почин, питай мен.

Не си прави слънчева за рамки (пити ), повечето восък се губи. Малка, за далаци и парчета от почистване -е достатъчна.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Снимка0198.jpg

Това беше уж временно.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Купих си парна восъкотопилка за Лизон. След всяко претопяване на плодникови ДБ пити, се налага да изгребвам остатъците от восък по дъното на коша, защото в противен случай, при следващото зареждане, рамките ще опират в тях. Трябвало е да я направят по-дълбока.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Купих си парна восъкотопилка за Лизон. След всяко претопяване на плодникови ДБ пити, се налага да изгребвам остатъците от восък по дъното на коша, защото в противен случай, при следващото зареждане, рамките ще опират в тях. Трябвало е да я направят по-дълбока.
    Моята я закупих преди 7 години от тях и правя поне 4 топилки(ДБ) преди да изгреба остатъците от дъното.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Мен бай Иван Акацията ме научи преди време как да изкарвам восък без да топя цялата рамка и да не се набутвам да копувам основи.За целта ви трябва само остър и тънък нож.

Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Мен бай Иван Акацията ме научи преди време как да изкарвам восък без да топя цялата рамка и да не се набутвам да копувам основи.За целта ви трябва само остър и тънък нож.
    А като бонус, получаваш и цялата "медицинска история" на семейството.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •