Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
Не изгледах целия материал, но превъртях колкото да чуя, как всеки от участниците заяви, че Е имало робство - имали и документи как били продавани българи по европейските пазари за роби, роби са били хора от всякакви етноси, разказват и за пътищата, по които се движели робските кервани и т.н. Обаче в крайна сметка и те, и института по балканистика при БАН доказали с научни факти, че "в космополитната Османска империя такова нещо не е имало". Значи - имало робство, ама понеже международно утвърдения термин за обозначаване на режима бил нещо си, ще трябва да кажем, че нямало робство.

Ами пишете ме луд - няма друг начин. Или аз съм луд, та ми се привижда очевадно извъртане на фактите - или вие сте луди и не виждате, че извъртате фактите. Не разбирам - заклевам се. Както обяснява, че имало роби и изведнъж стига до заключението, че нямало робство.

п.п. но какво ли се учудвам, като знам как в днешно време се отричат и репресиите на режима - свидетел съм бил как беленчани отричат за концлагера на острова. Но за сметка на това пък същия този европейски интелектуален елит с международните утвърждавания, ръкопляска два мандата на г-жа червена святост - изобщо ..... за да не е побъркан света, по- добре да съм побъркан аз. Са жертвам. :Д