Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 203

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Атанасов, не си прочел и ред от материала на Достоевски... Един абзац олицетворява целия живот на Българите по време на Осмасното "владичество", и забележи от човек, който не е Българин:

"..Тъй стана, че когато негодуващите срещу българите заради хубавия им живот дочакаха печалния им край, те волю-неволю разбраха, че животът на българите всъщност е само един декор, че всички тия къщички и градинки, и жени, и деца, и непълнолетните момчета и момичета в тия къщички – всичко това всъщност принадлежи на турчина, който си го взема, щом пожелае. И той го взема, взема го и в мирно време, взема и в моменти на процъфтяване, взема и пари, и добитък, и жени, и девойки и ако въпреки всичко нещата изглеждаха цветущи, то е само защото турчинът не иска да разорява окончателно една тъй плодородна нива – та нали и занапред ще жъне от нея. Напротив, той разрешава понякога тук-там да има и пълно процъфтяване именно за да може, когато дойде времето, да взема и да взема..."

И това ако не е робство, не знам кка да го нарека!!! Ако си мислиш че робство е само се изразява в това да могат да те купуват и продават тип Римска имприя, си много далеч от истината! Не е нужно да си "сляп и тъп патриот", за да поддържаш тезата, че България е била 500г. под Турско робство, а не Турско владичество.
    Защото владичество е имало в Испания от Арбите и то близо 700г., ако не ме лъже паметта, но в България си е било робство!
    А най се дразня на фразата: Абе ти знаеш ли какво означава думата "робство"?
    Ей Достовевски е отговорил по-горе много ясно.....

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Ей Достовевски е отговорил по-горе много ясно.....
    Достоевски да не е американец. Да си чел, че историята се пише от победителите.

Спрях да коментирам защото българина е неспасяем случай. Не съм Дон Кихот.

пп. не слагам въпросителни, не искам да ми отговаряш.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    А ти Г-н Барабан къде видя, че аз или някой друг да се сърдим, че сме били под робство? Че аз си признавам, че сме били под робство. Не ме кефят жители на Република България, които се опитват да отричат тези факти от историята на моята Родина. Тва е.

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    А ти Г-н Барабан къде видя, че аз или някой друг да се сърдим, че сме били под робство? Че аз си признавам, че сме били под робство. Не ме кефят жители на Република България, които се опитват да отричат тези факти от историята на моята Родина. Тва е.
    Някъде съм писал, че се сърдите? Писал съм, че аз не се сърдя .... друг не съм споменавал!

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Иван_Барабан Виж публикацията
    Някъде съм писал, че се сърдите? Писал съм, че аз не се сърдя .... друг не съм споменавал!
    И, кефят ли те хора, които се опитват да отричат част от историята на България?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    И не разбрах, кефят ли те жители на Република България, които се опитват да отричат част от историята И (ни).

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    И не разбрах, кефят ли те жители на Република България, които се опитват да отричат част от историята И (ни).
    Почвате да ставате досаден Валентин . - кой е отрекъл исторически факти и аз съм казал, че не ме "кефи".

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    В студа тръгват пък вирусите... Така поне обясняват по ТВ за грипа.

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    В студа тръгват пък вирусите... Така поне обясняват по ТВ за грипа.
    Вашия авторитет ТВ ли е? Аз скоро гледах едно предаване, в което споменаха, че робство не е имало - да им вярвам ли?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Значи в България не е имало турско робство, защото България не е поробена от турци, а от османлии. Какво ще кажете за Плана Баязид-2?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •