Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 50 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 494
    ANIBAL
    Guest
    Така де!
    Стана ми ясно.Всички против мен.Не знам само това Добрич за център на планетата ли го мислите?Че тази държава има и други райони.Ако този Форум се пише Само за вашия Добрич ,нека .Само ще гледам изцепки.Няма да пиша.Господин Ван Хамаливан наистина изказа мисли, но неговите мисли оприличават мен и опита ми като не НЕСЕРИОЗНО , А КАТО НАЛУДНИЧАВО ДЕЙСТВИЕ.Бъдете конкретен господин как беше.Не лъжете.Има колеги ,които не можаха да прочетат вашето перчене.Пожелавам ви успех със сухата захар.И да ви информирам господин Ван хамаливан,мирише не белтъка, а жълтъка на яйцето.Но нали сте много ерудиран-Лекал.Не знам само как оприличихте моите пчели като инвалиди.Винаги става въпрос за мен!Един след друг се изреждате да си правите четки.Така ли?И да говорите колко са ми недъгави семействата.Е вие сте пророци.Няма да ангажирам никой с това, което смятам правилно.Не се нуждая от оценка.Това май е място за колегиални разговори.Но нейсе.Вече започва да ми прилича на нещо.То пилото само в моите кошери е такова да знаете.Особено през януари.Когато му давам сироп.Че аз го давам и през февруари.И през март.
    Аз зададох и въпроси,но кой отговаря на колега като мен.Кой съм аз.Господин Александров,мен също са ме жилели пчели.И все пак си давам сметка за това ,което пиша.Не виждам причина толкова да ви разстрои моето ползване на течна храна.То тя влиза в употреба и при много други месеци.Страх ви е да откриете кошер през януари?Основателно.Но това май беше края на януари.Нали така.След пет дни става февруари.Дали пак ще ви е страх да го отворите?Все пак е февруари ,не е януари.Днес е дата ,която знаете.Точно след 30 дни започвам подхранване със сироп.Не трябваше ли първо да ви попитам дали да започна?Защото моите пчели ,които ще се излюпят са инвалиди или недъгави.Сега си давам сметка за случили се събития с мен.Но както и да е.Сядам на резервната скамейка .Нека видните майстори да покажат на какво са способни.Нека и аз прочета някоя полезна мисъл.
    Поздрави от мен!!!

Цитат Първоначално публикувано от христо
    Борка , отговарям ти не за да споря ...Така написано звучи убедително , даже ... като от учебник . Но просто не е така. Пак ти казвам , не заради спора - досега по-късно от 20 януари не съм започвал да храня с тв. храна. Сиропа - зависи дали е по-студена зимата , като цъфне дряна , бадема..., някои години на 15март , други - на 20 февруари. Семействата на 10-15 април са за магазин - и това написаното , че едва кретат и са на 2 рамки и пилото е една рамка - просто не е така. Разбира се , трябва да доуточня , че моята "твърда храна " е само мед(кристализирал), че сироп слагам 2 пъти седмично по 250-300мл., че още кр. на февруари или н. март обръщам и разпечатвам медени участъци около пилото...А просто за да добавя нещо , но не за да споря - майките дори в най големия студ снасят - малко наистина и пчелите обикновено ги изяждат , но... Сложи черно платно на дъното декември и го извади след 3-4 дни и виж . Поздрави , никой не поучавам и с никой не искам да споря !
    През пролетта храня само по изключение. Развитието на семействата го "форсирам" обикновено през Март ( зависимост от климатичните особености на годината), чрез въртене и ротиране на корпуси. Понякога и на отделни пити и резултата е семейство готово за медови копрус ( магазин) през втората половина на Април. През 2005 поради благоприятно стечение на обстоятелствата преди Гергьовден вадих мед от овошки (предполагам ябълки). Та в крайна сметка излиза, че постигам същите цели като теб, но с други методи. Не твърдя, че това е по-правилна технология на работа, но на мен ми носи по-добри резултати и мед с много ниска себестойност, което неминуемо се отразява на цената на която продавам и съответно на печалбата която реализирам, макър, че не това е водещо в желанието ми да се занимавам с Пчеларство.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Не споря , имай предвид че "добиви" не е само мед . Изградени рамки , отводки , майки , восък , всичко е там.Според мен де...
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

Цитат Първоначално публикувано от христо
    Не споря , имай предвид че "добиви" не е само мед . Изградени рамки , отводки , майки , восък , всичко е там.Според мен де...
    Да прав си. Просто меда е единствения продукт който аз произвеждам с комерсиална цел.

А и климатичните условия при мен и теб са коренно различни, което е от огромно значение. На практика почти всичко зависи от тях. Какво като през Май 2010 по време на акацията, семействата ми бяха на по 4 корпуса. Максималните дневни температури бяха 14-15 градуса. Колко акациев мед получих - абсолютно нищо.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    И все пак по темата : през януари поглеждам през прореза за хранилката , и ако пчелите са горе им давам питка от пудразахар , мед и сухо мляко , като добавя няколко капки "Форсатом" ! След това , когато цъфне дряна и времето е хубаво давам по 150-200гр. сироп 2-3 пъти през ден и резултата е добър , като мисля , че всички действия се определят от времето и няма точна рецепта !
    Невсичко с две бузи е лице !

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Пчеларски район
    Ловеч
    Не сме се събрали в този форум да се караме и обиждаме за това kosta zhelev и vanHanegem ще бъдат наказани за 24 часа като няма да могат да влизат във форума.
    http://pchelarite.com Сайт за пчеларство, пчели, пчелари

http://obiavitevi.com Публикувайте обявите си в раздел пчеларство http://obiavitevi.com/index.php?page...&sCategory=396

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Вижте обаче :

И все пак по темата : през януари поглеждам през прореза за хранилката , и ако пчелите са горе им давам питка от пудразахар , мед и сухо мляко , като добавя няколко капки "Форсатом" ! След това , когато цъфне дряна и времето е хубаво давам по 150-200гр. сироп 2-3 пъти през ден и резултата е добър , като мисля , че всички действия се определят от времето и няма точна рецепта !- Северна България

и това:

Борка , отговарям ти не за да споря ...Така написано звучи убедително , даже ... като от учебник . Но просто не е така. Пак ти казвам , не заради спора - досега по-късно от 20 януари не съм започвал да храня с тв. храна. Сиропа - зависи дали е по-студена зимата , като цъфне дряна , бадема..., някои години на 15март , други - на 20 февруари. Семействата на 10-15 април са за магазин - и това написаното , че едва кретат и са на 2 рамки и пилото е една рамка - просто не е така. Разбира се , трябва да доуточня , че моята "твърда храна " е само мед(кристализирал), че сироп слагам 2 пъти седмично по 250-300мл., че още кр. на февруари или н. март обръщам и разпечатвам медени участъци около пилото...А просто за да добавя нещо , но не за да споря - майките дори в най големия студ снасят - малко наистина и пчелите обикновено ги изяждат , но... Сложи черно платно на дъното декември и го извади след 3-4 дни и виж . Поздрави , никой не поучавам и с никой не искам да споря !-Южна България
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    Темата си е най-актуална и не знам защо трябва да се ограничават участниците във форума!!! Явно си имате правила, които не съм чел!!!На мен лично ми допадат мненията на vanHanegem и Христо, но предполагам всеки може да се ориентира, както си потърси своята дата и начин на хранене. Тази година ми загинаха много семейства и причината може би беше ненавременното и безбелтъчно хранене. Затова следя темата и непременно бих се съобразил с всеки, който пише за пактически неща, щото книгите си ги знаем, но там често се преписва и не "е баш" така!!!

Никой не се ограничава да си изказва мнението. Но никой няма право да обижда инакомислещите. За това колегите имат бан за 24 часа. И същото очаква всеки който не спазва добрия тон на форума.

А сега само по същество.

Страница 8 от 50 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •