Няколко пъти ходим в Румъния на фермерски пазар и да ви кажа там се продава всичко. Далеч съм от мисълта, че е незаконно, но са намерили някакъв баланс за да са доволни всички.
На пазара се продават висящи като на простир трупове прасета, домашни сурово пушени колбаси и месо. В едно пикапче човека си сложил 3-4 тенекии сирене и нарязал парченца от всяка буца за дегустация.
Една баба изкарала една масичка и сложила 2 пуйки, 2 патки, 5 пилета, оскубани опърлени и чакащи мераклии.
Има част обособена за живи животни където ти колят прасето на място насред пазара, нали се сещате, че при нас ако е това, разни псевдо вегански организации ще вдигнат голяма патардия.
Отклоних се ама много съм ядосан на нашите управници, защото защитават всякакви, но не и правата и доходите на обикновените и дребни производители.
Преди може би две години даваха, как Български производител си продаваше туршиите от дървени каци на пазара във Виена,
а при нас на пазара от 3 години им разказват играта на бабите, които излизат да продадат 2 буркана туршия, а пазара е пълен с роми предлагащи цигари контрабанда!
Честно казано не мисля, че скоро ще се подобрят нещата в нашата мила родина!

Цитат