Севдат прави някои неща правилно. Аз също научих нещичко от неговите клипове. Като цяло обаче работата му е мноооого зле. Дори и прилагайки някои верни принципи мундарския му начин на работа ги опорочава. Само да му погледнем семействата на пролет (има клипове) и ни става ясно. Личинките му стоят извън кошера по над 15 мин. без никакъв температурен и т.н. режим и той обяснява как проблем нямало. Човека ходи редовно на лекции в дружеството си, попива информация, експериментира смело, и се труди яко и за това БРАВО от мен ама чак да чете яко и на няколко езика .......
За майките също не съм съгласен, че качеството им не зависи от начина на залагане и отглеждане на маточника. Точно това е нещото което ние можем да управляваме. Да създадем оптималните условия за залагане и отглеждане на маточник. От тези условия зависи колко физиологично ще се развие майката. Това има значение за количеството феромони, които после ще отделя и най-важното физически колко сперма ще може да съхрани в тялото си и колко яйца ще може да произведе организма и за единица време. За съжаление не можем много да влияем върху другите изброени фактори. При ясно осъзнаване, че качествената майка зависи от толкова много фактори и толкова малко са в крайна сметка качествените екземплари, ние трябва да правим всичко възможно да влияем положително в процеса до колкото можем.

Цитат