Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 188

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Аз пък друго питах преди 1-2 години някъде, ама никой не отговори. Та да питам пак.
    Ако от 1 майка след 5г. имам 10 пра-внучки, мога ли от тях да си сменя всички майки в пчелина? Дали това ще се брои, че съм ги направил от една майка, линия, тамазлък и т.н. Или от 10. При положение, че във всички книги по пчеларство не се препоръчва да се правят дъщери (майки) само от една майка.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Аз пък друго питах преди 1-2 години някъде, ама никой не отговори. Та да питам пак.
    Ако от 1 майка след 5г. имам 10 пра-внучки, мога ли от тях да си сменя всички майки в пчелина? Дали това ще се брои, че съм ги направил от една майка, линия, тамазлък и т.н. Или от 10. При положение, че във всички книги по пчеларство не се препоръчва да се правят дъщери (майки) само от една майка.
    Ще получиш едно близкородствено кръстосване с което ще подсилиш някои белези които имаш и до сега. Но близкородственото кръстосване води и други нежелани белези, които са повече от това което предпочитаме. За да подобрим тези белези които искаме, да ги подсилим, то може да се използва и неблизкородствено кръстосване. Като се набележат от друг пчелин и се кръстосат с тях. По този начин пчелите в пчелина няма да са неустойчиви на болести, а напротив.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •