Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 692

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    И по-нависочко ги слагайте капанчетата, че миналата година на един от мойте му порастнаха краченца....какви времена дойдоха - да крадат на хората капаните за пчели!!...и то щото слушах акъла на синковеца - "абе кой ще го види/намери из тия гюрлюци ", беше на човешки бой сложен, и съответно изчезна.

Аз за това правя капани със себестойност около 3-5лв и да го повлекат не е загуба.Важното е другите да се напълнят.На пчелина е най добре рамка с основа търтилива скована върху дъсчица с брезентово платче което е било над рамките повреме на върбата.Евтино и ги луви без грешно.

Автор
    Регистриран
    05.12.2013
    Пчеларски район
    Стара Загора
    Ще ви разкажа моята история с прелитащ рояк. Монтирахме антени за LTE(мобилен интернет) на Булсатком на покрива на един блок в Стара Загора. В един момент гледам някакви пчели жужат, помислих си че са направили кошер някъде по покрива или по фасадата и почнах да търся с поглед къде е той. После пчелите станаха 100-на и взех да се чудя какво става. Усетих се че е рояк и малко след това наоколо почерня от пчели. Рояка мина точно през нас и след 15-на секунди вече беше изчезнал. Всичките тези действия се развиха за под една минута. Посоката на летеж бе от юг на север а блока бе 12 етажен - около 40 метра височина. Този блок е единствения висок в район от поне 200 метра, като другите са 8 етажни. Преживяването бе спиращо дъха и ме зареди с много положителни емоции.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Няма значение на колко етажа е блока.Важно е на кой етаж си.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Потребител
    Регистриран
    02.03.2017
    Пчеларски район
    Враца
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Няма значение на колко етажа е блока.Важно е на кой етаж си.
    Е аз съм на 5-етаж ама миналата година Ачката се бъзикаше с мен, че на 5-етаж няма как да хвана рой, въпрки, че аз бях гледал клипове, как хората ловят на 4,5 и 6 етаж, а от този форум разбирам, че и на още по-високо хващат та за това питам, а ти Дака сега ми казваш, че нямало значение ама миналата година не беше на това мнение с Ачката в Пушилки

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •