Здравейте. Мисля да заложа първите си капани в края на Април (29,30). Чудя се дали да използвам преносни сандъчета (заредени с два сухи пити и една основа) или тръвни (в тях какви пити се залагат) ? За примамки мисля да пробвам с няколко видя: про рой,кремчето на лега и мисля да опитам метода на делта с разтвор на клей. В самите примамки мисля да сложа и някой стрък маточина. Но се двоумя за местата,където ще разположа капаните. Набелязал съм няколко места едното е гора в близост има пчелин. Другото е до акациева гора и едно място,където като малък бях видял рой в хралупа на дърво. Чудя се дали има смисъл да залагам капан на терасата. Доста от вас са имали успех,но аз живея на 4-етаж и под блока има 10-тина дръвчета. Според вас има ли смисъл да пробвам ? И още един въпрос не разбрах дали вида на дървото,където ще бъде заложен капана има значение ? Ако капана ще се мести на далечно разстояние какви са процедурите? Пренасяне вечер,когато пчелите са се прибрали? И самото пренасяне трябва да стане скоро след влизането на пчелите в капана ?