Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 692

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Обиколи мястото където си виждал рояк в дърво. Ако няма пчели на това място (в радиус от 50-100м) заложи капаните там. Рояци не се хващат навсякъде (под път и над път). Залагал съм на доста места но не се хващат навсякъде. Имат си нещо като трасе или нещо подобно да го кажа. В капаните зареждаш пълен комплект пити и основи. Ако оставиш празно място, пчелите ще направят далаци. Може да ги захванат за съседните пити (рамки) и после ваденето ще е цирк.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Обиколи мястото където си виждал рояк в дърво. Ако няма пчели на това място (в радиус от 50-100м) заложи капаните там. Рояци не се хващат навсякъде (под път и над път). Залагал съм на доста места но не се хващат навсякъде. Имат си нещо като трасе или нещо подобно да го кажа. В капаните зареждаш пълен комплект пити и основи. Ако оставиш празно място, пчелите ще направят далаци. Може да ги захванат за съседните пити (рамки) и после ваденето ще е цирк.
    Чак пък път да имат е малко пресилено според мен! Не се засягай колега!
    В повечето случаи рояка излита с ясна цел и е намерил вече гнездо, а не както си лети и да се отбие по пътя щото видиш ли роеловката ми е по пътя. Да има по-добри места за поставяне на капани, но те са свързани с близостта до пътя на пчелите към пашата пролетно време, височина на капана и т.н.
    Реално където има "диви" пчели ще има почти 100% роеве, ако няма пчели или пчелина в близост си го гледа пчелар който не допуска роене, няма да се хване нищо. Фатката е да направиш капана примамлив за скаутите на роя. Хубави гнезда с обем и височина дори и в природата са рядкост, така че направата на един хубав капан ти гарантира успех при роене. Прополиса и миризмата която изпуска са като магнит за пчелите и е един от факторите за изработка на добър капан според мен. Съветите на Делта за роеловките са много полезни, само че постовете му са нещо като кубчето на рубик и иска доста четене из форума! :D
    Аре бре Дака, изкажи се и ти, що си мълчиш!!! Нали таз година ги разцепи тез роеве бре! Сподели опит!

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Аз продължавам да твърдя, че не на всяко място ще се хване рояк. Избери си 5 различни места (без пчелини наблизо) и ще видиш.
    Ако докараш на всички 5 места добър процент успеваемост за няколко години, казах и на другия- Поздравления.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Първо, и много важно условие: Да има кой да "пуска" тези рояци!
    Що се касае за "ужаса" при ваденето на рамките от капана, това зависи от това колко време е престоял в капана.
    За местата, на някое место, може докато свалиш капана,и да се хване на дървото друг рой, на друго да не се хване нищо!
    Не е за подценявана и подготовката на капана, и неговият обем!
    Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз продължавам да твърдя, че не на всяко място ще се хване рояк. Избери си 5 различни места (без пчелини наблизо) и ще видиш.
    Ако докараш на всички 5 места добър процент успеваемост за няколко години, казах и на другия- Поздравления.

Бат Вальо какъв пчелин в центъра на София? Роя в завода е хванат на Красно село.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Бат Вальо какъв пчелин в центъра на София? Роя в завода е хванат на Красно село.
    Добре, заложи в центъра на Своге. Да видим как е.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Избери си 5 различни места (без пчелини наблизо) и ще видиш.
    Точно на там отиват рояците.

Автор
    Регистриран
    11.11.2016
    Пчеларски район
    Айтоско
    И аз си направих един капан миналото лято.Стари пити,основи,прополис,мириз а...Наистина го посещаваха пчелите постоянно,но явно пчеларя държеше тасмата на късо. И накрая изядени пити от молците.

Автор
    Регистриран
    11.11.2016
    Пчеларски район
    Айтоско
    И да отбележа ,че капанът го заложих на терасата си.Не искам да ме гледа някой пчелар на криво.Все пак колегите трябва да се уважат.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Тука има доста съботно-неделни пчелари та да питам : на собствените си пчелини залагате ли капани и хващате ли нещо.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •