Работя от 16 години на 3–операционка на ЯКОРУДА,професионална,а кога е произведена– не знам.Всички табели са се изтрили от много работа.Била е 5 операционна.Оставил съм щтрайхмуса,абрихта и циркуляра.Плотовете/чугунени/ се отварят при използване на щтрайхмуса,тип лястовичи крила.Два двигателя на 380V,звезда по 1,7 kw.При добре заточени ножове и добър реглаж дъските излизат почти огледално гладки.На циркуляра му трябват още 600–800 оборота и той би дал същия резултат,но мен ме задоволява това му състояние.
Единственият недостатък при мен е паразитната шайба за задвижването на придърпващите валци на щтрайхмуса.
Всичко друго е О,К. Пиша за машина произведена някъде 70–80 години.Новите/сегашните/ би трябвало да са още по–перфектни.Доволен съм от нея.
Имам и Габровка,с ламаринените плотове,монофазна.В комбинация двете ми спестяват много време,допълват се.
А пробите не прави с такъв материал.Чеповете се разпробиват предварително и след това се запълват с нормална дървесина.След тази операция,дъските могат да се използват за всичко.В противен случай деформациите са гарантирани.Това от мен засега.Сполучлив избор ти пожелавам.
Благодаря колега Гогол. След замерване на ножовете се оказа , че от трите ножа нито един не се върти в една равнина с друг . Тоест един е нагоре друг надолу . Надявам се след една качествена настройка нещата да се подобрят значително.
Хайде сега да кажа и нещо за настройката. Под ножовете в канала е добре да се пробият отвори и в тях да се закрепят пружинки. Тези пружинки ще държат ножа ви облегнат на фиксатора и след това се затягат болтовете, а не това да става на око.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))