Гледам там където пише , че искат инфо колко пари си взел по мярката.
Гледам там където пише , че искат инфо колко пари си взел по мярката.
Това изискване за продаден качествен мед, ако няма конкретен показател, нищо не ми говори. Един килограм мед ли да съм продал, един тон ли, на кошер ли ще го броят, на пчелин или на пчелар?
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Това изискване е поредната недомислица измислена от „експертите“ в ДФЗ, целта му е да се подпомогнат само пчеларите които реално произвеждат продукция от пчелите, а не така наречените „бройкаджий“, но както почти винаги се случва пак не е доизмислено както трябва. Може от минималните 20 кошера една тенекия мед да си продал и да имаш сертификат и пак си „в играта“. А пък може и нарочно да са го направили, ако имаш 200 кошера и среден добив от 25кг (което е напълно достижимо), продаваш 5 тона мед по 4 лв и плащаш около 700лв данък т.е. връщаш на държвата повече от 50% от деминимиса който си получил???
Направо ми четеш мислите.Аз днес точно това пресмятах със 100кг.Ако не го дам на фирмата за артийката, да си го продам по 8,5лв на дребно.Печеля едно ходене по малко да се унижавам.В случая най са добре регистрираните по наредба 26.Пускаш една фактурка за 5 кг на брата и си в играта.
Този пост е редактиран от jdrumev; 17.11.2017 в 14:09.
В петък колега ми се обади да ме пита верно ли е било, че след 10.01 ще ги дават? С друг говорих после и той пък каза, че било в сичко в норм и тая седмица ще ги дават около 10 лв на кошер.Не знам на кой да вярвам вече.![]()
Би трябвало да бъде поне 50лв тъй като пчеларите не получават други директни плащания, помощи както са останалите в земеделието. НАПРИМЕР В ЖИВОТНОВЪДСТВОТО СЕГА ПОЛУЧАВАТ ОБВЪРЗАНА ПОДКРЕПА,НА ГЛАВА ,ДЕ МИНИ МИС И ОТДЕЛНО ПОЛУЧАВАТ ПАСИЩА НА ГЛАВА ДЕМЕК ОЩЕ ПАРИ ПО СЕП.
Абсолютно. Ами ако си държа меда в чакане на цена и го продам през март - значи не ставам за подпомагане. Май изобщо няма да си дам зор за едни мижави 3 - 4 лв на кошер - особено като знам на колко пчелари досега само една от фирмите-закупчици вече е дала удостоверения. Накратко - "погледнато нормално - всичко е формално", както още навремето го е казал Радой Ралин.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Днес ходих в областния ДФЗ за консултация и повдигнах този въпрос, отговора беше че ще питат шефа (който отсъстваше в момента иначе и аз бих го попитал) тъй като имало много подобни запитвания по този въпрос с нереализирания мед реколта 2017г., но според служителката на фонда деминимиса бил за продаден мед и ако някой няма продажби нямало да го получи???? А до преди няколко дни се оправдаваха че понеже нямало отчетена зимна смъртност и за това нямало да има деминимис, така че изобщо не ми стана ясно за какво точно ги дават тия пари???
И на мен категорично ми казаха, че помощта е за реализиран качествен мед през 2017. Съответно и изискуемите документи за това.
Този пост е редактиран от kroum; 18.11.2017 в 14:31. Причина: правопис
Предпочитам да пия от извора.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))