Сега се дават пари и то много пари, които се разпределят по стъпалата, а в крайна сметка остават малко за бенефициента. Той обаче не може да го осъзнае, защото това за него са пари от лотарията. Добре ама така се влияе на развитието на сектора. Кой ли го е еня. Въпроса е да сгънем парите. Утре? Утре ще има друга далавера.
За туй пчеларството е в упадък.
Пишете г-н Барабан,че не се внасят никакви пари освен осигоровки.
Знаете ли на година колко пари се раздават в сектор пчеларство?
Вижда се , че не сте запознат с годишните деклараци много.
Раздават от кой/кои за кой/кои?
Нека поясня, аз съм силно разколебан относно дотирането. Преди време, когато бяхме нови в ЕС, аз бях много ентусиазиран, че ще наваксаме бързо изостаналото ни стопанство спрямо останалите членки. Обаче с годините, със злоупотребите се видя, че дотирането изкривява пазара, равния старт и конкуренцията - не само между страните членки, но и между националните субекти.
Хубави е, че сте забелязали г-н Барабан моята неграмотност.Физиката не ми е била силната страна никога.
Аз разбирам под пограми помощ да създадеш нещо, а под субсидиране помощ да подържаш нещо.
Любезни ждрумев, радвам се, че виждате разлика в двата термина (програма и субсидия). Но в контекста на цялата тема се обсъжда НЕравния старт и НЕравните условия на правене на бизнес (пчеларстване) под формата на дотации.
А относно граматиката, аз бих ви предложил да си инсталирате един езиков коректор към браузъра.
До някъде може би сте прав г-н Барабан.Но погледнете и от моята камбанарийка.Вие имате 200 кошера с по 20 кг добив, а аз имам 18кг от 100кошера.
Вие спокойно може да смъкнете цената на 4лв, а моят мед да не може да се продава защото е 8,50лв.Аз не мога да си позволя да смъкна цената защото ще излезна на червено.Затова държавата ми помага да съм конкурентен с вас като ме субсидира и ми дава шанс да съм конкурентен с вас.Друг е въпроса как се раздават тия субсидии и да ли има контрол.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))