Не съм гений просто коментирам моите наблюдения.Няма пчелар да не е допуснал да му влезне някоя пчела в теникията/това си е мое мнение/.Да не казвам, че август месец може и някоя оса.
Не съм гений просто коментирам моите наблюдения.Няма пчелар да не е допуснал да му влезне някоя пчела в теникията/това си е мое мнение/.Да не казвам, че август месец може и някоя оса.
Аз може да не разбирам колкото вас от пчели, но пък съм работил достатъчно дълго време в търговията да знам много търговски трикове.
Ще ти дам пример:
За ражда, боя съм правил 5% отбив на желязо при купуване, при продаване не спадам тия 5%. Това, че изкупвачите търсят да ни е..т от всякъде е ясно.И винаги успяват колкото и да се имаме за умни.
Още един пример ще ти дам:
В търговска верига 0,5 вариво струва 0,80ст, а 1 кг 1,99лв.
Проблема не е в пчелата или в пяната.Проблема е манталитета на Българина.Как да прекарам другия/говоря и за двете страни на медала/.
И още нещо да ти кажа което съм научил от моя житейски опит.В една сделка няма такова нещо и двете страни са доволни винаги единия е прекарал другия макар и с малко.
Благодаря за насоката, чел съм това, което пише в темата, както и съм виждал какво се случва в тенекиите, основно при акацията и липата. Не мисля, че това е заради отношението на пчеларя към продукцията му, но както и да е. Спора се заформи, около отбива на фирмите, заради въпросната пяна. По едно време пък се мъчеха да прокарат отбив, заради това, че в тенекиите оставало известно количество мед, което не можели да оползотворят. Питам аз, защо всичко го прехвърлят на гърба на пчеларя?
Относно краката, крилата и т.н. на пчелите - да, не е приятно за крайния потребител, но тук говорим за търговията на едро.
Добре се нали за това се продава на едрова цена като суровина ,като искат качество на пакетиран продукт да заповядат имам и Буркани,но цената е двойна...
Така си е .Аз обаче ще направя,като един стар пчелар дето ме е учил.Ще го оставя да се отаи и ще го източа без пяната. Повече работа ама ще им затворя алчната уста на изкупвачите.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))