Само с дестилирана или дейонизирана!
Само с дестилирана или дейонизирана!
Безсмислено е да се гадае, има или няма и какъв е резултата от мътен разтвор. Всички рецепти с ОК са подкрепени с нарочно направени експерименти и резултати от тях. Доверяваме се и работим(ако желаем) с тях. Променим ли рецептата или технологията, може да се очаква различен резултат. За да се потвърди категорично резултата(положителен или отрицателен) трябва да се отдели време и ресурс за експерименти. В случая става въпрос за едната дестилирана вода! Защо ни трябва да променяме рецептата, при положение че целта е третиране/лечение, а не експеримент. Цената е 6-7 стотинки на семейство(дестилирана вода), два пъти в годината(примерно). Ако за 4-5 месеца не успеем да се снабдим с няколко литра вода, за къде сме. Аз лично предполагам, че филтрирана вода годна за пиене не би променила съществено концентрацията на киселина. Въпреки това се старая да спазвам точно рецептите.
Водата от чешмите на ВИК е винаги хлорирана. Не съм убеден, че филтрите отстраняват хлора.
Не ми се навлизаше в излишни детайли, че това поражда куп безсмислени въпроси. Какво да му отговоря на Друмев за градусите, като после ще иска да му се измери и мътността колко точно е била!![]()
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Не записвам всичко, но преди да запиша рецептата си спомням, че изчетох материали на три езика (не ги владея, но мога да се оправям с тях, има и речници). Остави го това. Химията е точна наука! Ти ми кажи, ако в даден процентен разтвор на киселина добавиш незнайно количество основа примерно, какъв ще ти бъде процентния разтвор на киселината? Аз нямам отговор. Не ми е любима химията. Използвам дестилирана вода и въпроса с мътилки разни, съмнения, чуденки въобще не стои пред мен. Живота на пчелните семейства ми поставя достатъчно въпроси. На тях отделям време с удоволствие.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))