Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 363

Разгънат преглед

  1. #18
    Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Мнения
    361
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
    Една питанка.

    При използване на кисело млято в питките, вместо на сухо мляко, възможно ли е да се окажат в питките остатъци на лактоза и галактоза, както е при използването на сурово мляко, суроватка и извара? Под участие на кисело мляко имам предвид включването на лактобактериите като пробиотици в храносмилателния тракт на пчелите. Желателно е да се използва домашно заквасено кисело мляко, заради наличието на консерванти в купешкото.

    Намерих каквото трябва!

    Е, спрямо прясното мляко, в киселото, лактозата остава горе долу наполовина, което е доста добре. Тъй че тази зима определено в питките ми ще има кисело мляко. И ще си го квасим в къщи, разбира се.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри lactose_content.jpg‎  

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •