Двустранно пълнене на пита - със спринцовка, килийка по килийка.
Двустранно пълнене на пита - със спринцовка, килийка по килийка.
Виж ти, значи знаеш, ами направи го. Аз нямам нерви, нито време да пълня със спринцовка. Така, че направо от опаковката с инверт наливам. Все пак това е за допълнителни запаси не за изцяло хранене само с инверт.
Какви питки твърда храна използваш по туй време на годината?
Купих апиинверт в плик - 2.5 кг. Производителят препоръчва продупчване на плика с игла и поставяне върху рамките. Това никога не съм го правил. Как да разположа дупките - в междурамията ли или над рамките? Дозирането на апиинверта зависи само от начина на продупчване, а не от приемането му от пчелите.
След приемането на новата майка през началото на септември изядоха две питки с протеин, след тях - една обикновена без протеин.
https://www.konikaroma.com/produkti/...va-pita-pasta/
Вече не смея да им давам с протеин, за да не ги свари зимата с пълни черва. Не знам, дали протеините могат да им напълнят червата, както прашеца? Колебая се, дали след апиинверта да им сложа една пита - Апифонда от 2.5 кг за до пролетта? Забелязал съм, че ако част от пита Апифонда престои за по дълго време в кошера, става твърда и суха и пчелите не я ядат.
Вчера дадох на проблемното пчелно семейство апиинверт в плик - 2.5 кг. За първи път давам в плик. Направих му 5 дупчици с карфица. След едно денонощие, извадих плика за измерване с везна. Теглото на плика бе намаляло с 80 грама. Колебах се, дали да направя още дупки, но не посмях.
С ЛР кошера от около 100г. насам вече се работи минимум с 2 корпуса. С един корпус е работил само Лангстрот. Пък какъв мед е вадил само той си знае. Някой си Root въвежда работа минимум с 2 корпуса, и започва да прави ротации.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))